Hlavní obsah

Říhu u hokejistů Petrohradu nahradí trenér Finska Jalonen

Petrohrad

Odvolaného českého trenéra Miloše Říhu nahradí u hokejistů Petrohradu kouč finské reprezentace Jukka Jalonen. Aktuálně nejlepší tým KHL převezme Jalonen začátkem prosince a po zbytek sezóny bude vykonávat obě funkce. Následující ročník se už bude věnovat pouze SKA.

Foto: Fotobanka Profimedia

Jukka Jalonen povede hokejisty Petrohradu.

Článek

Na odchodu reprezentačního kouče do Petrohradu se dnes dohodli s vedením Petrohradu zástupci Finského hokejového svazu. "Neměli jsme důvod mu to nepovolit. Navíc velká část hráčů pro mistrovství světa bude z KHL, takže to pro něj bude ideální příležitost sledovat tamní hráče," řekl finským médiím prezident svazu Kalervo Kummola.

Kouč finských mistrů světa z roku 2011 podepsal v Petrohradu smlouvu do konce sezóny 2013/14 s platem dva milióny eur. Spolu s ním by měl do SKA odejít i generální manažer reprezentace Jari Kurri.

Už dříve bylo jasné, že Jalonen u národního týmu skončí po mistrovství světa 2013 v Helsinkách a Stockholmu. Nahradí ho staronový kouč Erkka Westerlund.

Říha byl nečekaně odvolán po nedělním vítězství Petrohradu nad Čechovem. Díky šesté výhře ze sedmi listopadových zápasů se jeho svěřenci dostali do čela celé KHL. V klubu po odchodu brankáře Jakuba Štěpánka do Lva Praha působí už pouze útočník Petr Průcha.

Reklama

Související témata: