Hlavní obsah

Kanadský hokejový obránce Picard končí ve Lvu Praha

Praha

Kanadský hokejový obránce Alexandr Picard předčasně končí ve Lvu Praha. Sedmadvacetiletý bek si na začátku října poranil rameno a od té doby v sestavě nováčka Kontinentální ligy chyběl. Momentálně už je zdravotně fit, ale nedostal se zpět do sestavy a s klubem se dohodl na ukončení spolupráce. Lev o tom informoval v oficiální tiskové zprávě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Jakub Voráček (vpravo) z týmu Lev Praha se raduje společně se spoluhráčem Erikem Christensenem ze vstřelení gólu do sítě Nižného Novgorodu.

Článek

Picard přišel do pražského klubu jako jedna z největších předsezónních posil, v NHL odehrál 253 zápasů a ještě v minulém ročníku si připsal starty za Pittsburgh. Ve Lvu ale odehrál jen jedenáct zápasů, ve kterých vstřelil gól a připsal si asistenci.

Pražský klub jej uvolnil i proto, že v době jeho zranění angažoval Martina Škoulu, Jakuba Krejčíka a při výluce v NHL i Zdena Cháru.

Ve Lvu společně s Picardem končí i slovenský brankář Pavel Melicherčík, který přišel původně na měsíční zkoušku. Nyní ale tým počítá s trojicí Tomáš Pöpperle, Jakub Štěpánek a Ondřej Kocián.

Reklama