Hlavní obsah

Kvapil se dvakrát trefil v moskevském derby při výhře Dynama

Moskva
Aktualizováno

Český hokejista Marek Kvapil pomohl v Kontinentální lize Dynamu Moskva dvěma góly k výhře 6:4 v derby na ledě CSKA. Obránce Petr Čáslava dal v krátké době svůj druhý gól v tomto ročníku, porážce Čerepovce v Chanty-Mansijsku ale nezabránil.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Kvapil (vlevo) v soboji se Švýcarem Gobbim.

Článek

Kvapil po více než měsíčním střeleckém půstu dal obě branky ve druhé třetině, ve které se Dynamo trefilo celkem čtyřikrát. Ve 27. minutě upravil český útočník na 3:0 a o tři minuty později svým pátým zápasem v sezoně dokonce na 5:0.

CSKA duel nevzdal a v poslední části dokázal snížit až na 4:5. Vyrovnat však již nezvládl, při power play uzavřel skóre trefou do prázdné branky Švéd Nicklas Bäckström. Hokejisté CSKA prohráli po sérii pěti vítězství.

Čáslava vyrovnal v 24. minutě na 2:2, ještě v závěru druhé třetiny však rozhodl o vítězství domácí Jugry Igor Skorochodov, jenž završil hattrick. Český bek navázal na svůj nedávný premiérový gól v sezoně, který vstřelil v minulém týdnu v duelu s Jekatěrinburgem.

Útočník Jan Bulis přispěl jednou asistencí k vítězství Čeljabinsku nad Spartakem Moskva 4:0. Jeho tým dál stíhá lídra Východní konference Omsk, který si výhrou 4:2 nad Čechovem udržel dvoubodový náskok.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Viťaz Čechov 4:2
Barys Astana - Dinamo Minsk 7:2
Čeljabinsk - Spartak Moskva 4:0 (Bulis 0+1)
Jekatěrinburg - Dinamo Riga 1:3
Magnitogorsk - Doněck 1:2
Ufa - Novokuzněck 3:2
Chanty-Mansijsk - Čerepovec 3:2 (za hosty Čáslava 1+0),
Kazaň - Chabarovsk 4:3
Nižněkamsk - Novosibirsk 2:0 (Netík 1+0, Koukal 0+1)
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 4:6 (za hosty Kvapil 2+0, Novák 0+1)
Petrohrad - Nižnij Novgorod 1:0.

Reklama

Související témata: