Hlavní obsah

Fanoušci Slovanu chystají pro Cháru speciální přivítání

Bratislava

Vzpomínka na federální derby, nebo odveta za zákrok na Šatana? Podobné přívlastky si na Slovensku vysloužilo sobotní utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Slovanem Bratislava a Lvem Praha.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tvrdý zákrok Zdena Cháry na Miroslava Šatana.

Článek

Fanoušci Slovanu dosud nezapomněli tvrdý zákrok Zdena Cháry z pražského utkání těchto týmů na kapitána Slovanu Miroslava Šatana. Chárovi proto připravují v Bratislavě speciální uvítání.

Odborníci se shodli v tom, že Chárův zákrok na Šatana byl čistý, nicméně ten od té doby nehraje a svému mužstvu citelně chybí. Fandové chtějí nástup Cháry na bratislavský led patřičně znepříjemnit. „Nedivte se, že budeme pískat, vždyť kvůli němu jsme ztratili Šatana," píše v internetové diskusi jeden z nich. „Zdeno, buď v pohodě. Lidé budou ječet, ale většina to udělá tak, že při pískání budou i tleskat, protože na druhé straně si náš Chára," dodal jiný fanoušek.

Před půl rokem mu provolávali slávu

Paradoxně přitom před půl rokem vítali Cháru a spol. v ulicích Bratislavy davy a provolávali jim po zisku stříbra na mistrovství světa slávu. To byli Chára a Šatan spoluhráči. „Bude mě mrzet, když budou pískat. Se stejným nasazením hraju, i když si obléknu slovenský dres. Kdybych narazil jiného hráče z jiného klubu, nikdo by si ten hit nepamatoval. Když nastoupím za Slovensko, opět budou vyžadovat, abych hrál tvrdě," uvedl Chára po příjezdu do Bratislavy.

Nulová komunikace

Mezi slovenskými hvězdami je od pražského utkání nulová komunikace. „Nemluvili jsme spolu. Nerad bych využíval média ke komunikaci s ním. My si tuto situaci dokážeme vyřešit sami. Zda to bude v blízké budoucnosti nebo ne, to už je na nás dvou," uvedl v pátek Chára.

Slovenský obránce zdůraznil, že si Šatana moc váží jako hráče i jako člověka. „S Mirem jsme dobří kamarádi, stejně tak naše rodiny. Mirovi i jeho rodině jsem se snažil už několikrát dovolat a kontaktovat se s nimi, protože mi není lhostejné, že je zraněný, žel, bez ohlasu," dodal rozpačitě Chára.

Reklama

Související témata: