Hlavní obsah

Mohli jsme urvat tři body, říkal hrdina zápasu s Ufou Vondrka

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Hrdinou středečního utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) mezi domácím Slovanem Bratislava a Ufou se stal český útočník Michal Vondrka. Po bezgólovém průběhu, proměnil dva samostatné nájezdy a rozhodl o vítězství nováčka KHL. „Byl v tom kus štěstí,“ připustil po utkání Vondrka.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Michal Vondrka ze Slovanu Bratislava

Článek

Jak byste oba nájezdy popsal?

Hlavně první nájezd byl trošku se štěstím. Při druhém jsem viděl, že brankář stojí zalezlý v bráně, tak jsme to zkusil naznačit mezi nohy, on kleknul a já to dal do backhandu. Jsem rád, že to vyšlo

Jak nacvičujete nájezdy?

Je to těžké, protože na tréninku jezdíme na gólmany, kteří nás znají a vědí, co uděláme. Také proto se snažím vymýšlet stále něco nového. Občas se mi to povede, jindy ne.

Zdá se, že máte pevné nervy.

Člověk je na to zvyklý, ale je pravda, že tady je pokaždé skvělá atmosféra a cítím podporu diváků. Je to perfektní.

Slovan získal důležité dva body. Byla šance i na tři?

Samozřejmě. Měli jsme docela dlouhou přesilovku pět na tři a gól jsme nedali.

Vypadáte odpočatý a v pohodě, i když doma máte malé dítě. Spíte dobře?

Mám skvělou přítelkyni. Snažím se jí maximálně pomáhat přes den a ona mě nechává spát v noci. Vítězství věnuji své dceři Elle. (Vondrkova druhá dcera se narodila 9. prosince - pozn. aut.)

Chyběl jste na posledním reprezentačním turnaji v Moskvě...

Omluvil jsem se trenérovi, protože jsem se musel postarat o rodinu.

Jak hodnotíte neúspěch národního mužstva? Byl jste nedávno na turnaji, který Česká republika vyhrála a v Moskvě skončila na posledním místě bez vítězství.

Dopadlo to zcela obráceně. Na těchto turnajích je vždy důležitý první zápas. Jakmile prohrajete první ze tří utkání, už jste pod tlakem. Když nevyhrajete ani to druhé utkání, už máte nůž na krku, abyste vyhráli aspoň jeden zápas. Na turnaji v Moskvě se to nepovedlo. Na této úrovni je to vyrovnané a záleží na každé, s prominutím, blbosti. Padne tam jeden, dva góly a ten zápas je pryč."

Reklama

Související témata: