Hlavní obsah

Lev ulovil švédského reprezentanta Danielssona, Červenka nenastoupí do konce roku

Praha

Hokejisté pražského Lva získali do svých řad zvučnou posilu, když do konce sezóny přichází ze švýcarského Bernu švédský reprezentační útočník Nicklas Danielsson. Osmadvacetileté křídlo by mohlo naskočit už do pátečního domácího zápasu s Ufou, čeká se jen na vyřízení transferkarty. Nováček Kontinentální ligy tak řeší problémy s početnou marodkou, která postihla zejména jeho ofenzivu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Švéd Nicklas Danielsson (uprostřed) je novou posilou hokejistů pražského Lva.

Článek

Danielsson nebyl v Bernu spokojený se svým herním vytížením, když kvůli přetlaku cizinců nedostával pravidelně šanci. Ve třiadvaceti odehraných zápasech si připsal osm bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. Švédský útočník v minulém týdnu absolvoval i moskevský Channel One Cup a i díky jeho dvěma brankám tým "Tre Kronor" obsadil na druhém podniku seriálu Euro Hockey Tour druhé místo za suverénním Ruskem.

V předchozích dvou sezónách působil Danielsson ve švédském MoDo, ve kterém se mu zejména v minulém roce dařilo, když během 53 utkání zaznamenal 52 bodů.

Lev angažováním Danielssona řeší rozsáhlou marodku. Mimo hru jsou útočníci Jiří Novotný, Juraj Mikúš, Jaroslav Svoboda a Roman Červenka. Posledně jmenovaného trápí potíže s nohou, kvůli kterým nehraje od 23. listopadu. Už teď je jisté, že do hry se minimálně do konce kalendářního roku nevrátí.

Reklama