Hlavní obsah

Narostly nám asi nosy nahoru. To, co Lev hrál, byla hrůza, štvalo Němce

PRAHA

Nejen ztráta dvou bodů s Nižněkamskem, ale i mizerný výkon v nedělním zápase KHL naštvaly obránce hokejového Lva Ondřeje Němce. Porážka 2:3 v prodloužení přerušila sérii čtyř domácích výher pražského klubu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Igor Polygalov z Nižněkamsku překonává Tomáše Pöpperleho v brance pražského Lva.

Článek

„Sehrajeme super zápas s Ufou, kterou přejedeme 6:1, a najednou přijde z naší strany taková mizérie. To, co jsme hráli, byla hrůza" zlobil se Němec. „Mužstvo špatně k utkání přistoupilo. Bylo nějaké takové ospalé, byť jsme dokázali získat vedení. Moc dalších šancí už tam ale nebylo a výkon nešel nahoru ani ve druhé třetině," litoval trenér Lva Václav Sýkora.

„V naší hře bylo mnoho chyb, které pramenily hlavně z nízkého nasazení. Sice jsme ještě stihli zachránit bod, ale konečný výsledek utkání odpovídá tomu, jak jsme to celé odehráli," vykládal posmutněle domácí kouč, jehož tým vyrobil osudnou minelu i v nastavení.

„Asi jsme si mysleli, že to půjde všechno samo, narostly nám nosy nahoru, a tak jsme spadli hodně tvrdě na zem. Taky jsme to v kabině od trenéra hned slyšeli," připustil i reprezentační bek, podle nějž mužstvo zahrálo tak sotva na čtyřicet procent.

Lev přitom dostal v posledních dvou minutách třetí třetiny šanci hrát za nerozhodného stavu 1:1 přesilovku, jenž sám v ní inkasoval a bod zachraňoval až 11 vteřin před koncem.  „Ještě za něj můžeme být hodně rádi po tom, co jsme předvedli. Abychom měli víc, pro to jsme udělali na ledě moc málo," mínil Němec.

Napravit ztrátu musí Lev na Štědrý den od 13 hodin s Kazaní, jinak si znovu zkomplikuje boj o play-off. „Všichni okolo nás v konferenční tabulce vyhrávají, ale my se úplně zbytečnou ztrátou zahrabali ještě hlouběji do bahna. Místo toho, abychom odskočili a byli v klidu, přišel dost mizerný výkon," kroutil hlavou naštvaný Němec.

Reklama