Hlavní obsah

Rachůnek zářil proti Dynamu, podle Ovečkina hráli domácí příliš na krásu

Jednadvacetiletý útočník Tomáš Rachůnek se stal hlavní hvězdou utkání KHL, v němž pražský Lev vyhrál v Balašiše nad favorizovaným Dynamem Moskva 4:2. Zasloužil se o to dvěma góly a jednou asistencí, český tým tak oplatil Dynamu říjnovou prohru 0:1 z O2 areny. Její strůjce Alexander Ovečkin přitom tentokrát vyšel naprázdno.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Rachůnek (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Vitalijem Karamnovem.

Článek

Rachůnek svůj bodový příspěvek přičítal kvalitní spolupráci ve formaci s Jakubem Klepišem a Petrem Vránou. "S takovými hokejisty si není těžké sednout. Mají zkušenosti z KHL a výborný přehled na ledě. Když jsem volný, tak puk pokaždé dostanu," pochvaloval si Rachůnek hru druhého útoku, který už v tomto složení nastoupil na Štědrý den proti Kazani.

Lev si spravil chuť po dvou domácích prohrách s Nižněkamskem (2:3 v prodloužení) a Kazaní (0:2). "Byla na nás vidět větší chuť vyhrát, bojovali jsme jeden za druhého. I když jsme měli hodně vyloučení a soupeř měl nějaký tlak, tak jsme to ubojovali. V ostatních zápasech byla třeba jedna třetina dobrá, ale hokej se hraje šedesát minut a musíme to tak dělat každý zápas," doplnil Rachůnek.

Lev se proti lídrovi Kontinentální ligy prezentoval sebevědomým výkonem. "Řekli jsme si před zápasem, abychom do něj hlavně dobře vstoupili a myslím si, že jsme to i udělali. Až na to, že jsme tam měli nějaké fauly. Ale i tak jsme hráli hodně aktivně a nečekali jen, co s námi soupeř udělá. To byl rozdíl oproti ostatním zápasům," řekl Rachůnek.

Hráli jsme na krásu, vyčítal si Ovečkin

Lvu se podařilo ubránit i Ovečkina, přestože se na něj nijak speciálně tým nechystal. "Oni mají výborný tým. Kdybychom se soustředili na jednoho hráče, tak nám dá gól někdo jiný. Mají to vyvážené. Člověk samozřejmě ví, že je na ledě, a dá si na něj větší pozor, ale že bychom si to jinak speciálně rozebírali, to ne," dodal Rachůnek.

Podle Ovečkina si Dynamo prohrálo zápas samo. "V první třetině jsme neproměnili šance, které jsme měli. Začali jsme hrát na krásu, snažili se skórovat do prázdné branky," řekl ruským novinářům. "Lev má dobrý tým. Vycházejí z obrany. Když s nimi inkasujete, těžko se porážejí," dodal útočník Washingtonu.

Reklama