Hlavní obsah

Petrohrad - Lev 5:3Lev po boji prohrál s hvězdným Petrohradem. Dvakrát udeřil Kovalčuk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. O. Němec 0 : 1
19. Dallman 1 : 1
19. Voráček 1 : 2
22. Něprjajev 2 : 2
34. Průcha 3 : 2
35. Svoboda 3 : 3
43. Kovalčuk 4 : 3
60. Kovalčuk 5 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po páteční výhře nad vítězem Gagarinova poháru Dynamem Moskva si hokejisté Lva Praha dlouho vedli dobře i proti silnému Petrohradu. Tým trenéra Sýkory dokonce dvakrát vedl, nakonec ale i díky dvěma zásahům hvězdného Kovalčuka prohrál 3:5.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Rachůnek (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Vitalijem Karamnovem z branky proti Nižněkamsku.

Článek

Lev začal neohroženě i proti dalšímu velkému favoritovi celé soutěže. V deváté minutě se jako první provinil proti pravidlům Pěrvyšin, v přesilovce si do střelecké pozice najel bek Němec a otevřel skóre.

Rovněž domácí udeřili v přesilovce, byť jim to trvalo o trochu déle. O 12 vteřin dříve poslal provinilce Krejčíka zpátky do hry ranou bez přípravy rovněž obránce Dallman. Zdálo se, že úvodní část směřuje ke smíru, ale s tím se nehodlal smířit Voráček a už 19 sekund po Dallmanově trefě vrátil vedení Pražanům.

Na začátku druhého dějství dohrávali hosté přesilovku po Thoresenově trestu. Tentokrát ovšem neuspěli a jen co SKA zformoval své řady, Něprjajev v samostatném úniku překonal Štěpánka. Ten dostal na tento duel v brance přednost před Pöpperlem a zachytal si tak proti svému bývalému klubu, z nějž přišel do Lva v průběhu rozehrané sezony.

Jen o chvilku později byl v obrovské šanci znovu Něprjajev, Štěpánek ale v jejich minisouboji dorovnal krok. V 34. minutě šel však již Petrohrad poprvé v utkání do vedení, oč se proti svým krajanům zasloužil úspěšně dorážející Průcha. Hosty to nepoložilo a už za minutu a půl zajistil další vyrovnání stavu Jaroslav Svoboda.

Petrohradští zahájili tlakem třetí část hry a jejich snahu korunoval vedoucí trefou Kovalčuk, jenž v 43. minutě zacílil přesně pod horní tyč. Hosté bojovali, ve své snaze ovšem naráželi na pozorného gólmana Bobrovského. V samém závěru si Lvi zkomplikovali situaci dvěma oslabeními, přesto zkusili power play, ale jejich snahu definitivně zchladil vteřinu před závěrečnou sirénou Kovalčuk.

Kouč Lva Václav Sýkora se vrátil na místo, kde působil v sezóně 2010/11 nejdříve jako asistent a pak i jako hlavní kouč. "Jsem rád, že jsem mohl znovu strávit nějaký čas v Petrohradě. Dnešní zápas byl podle mého názoru krásný pro oko diváka," řekl Sýkora. Lev v pátek uspěl na ledě Dynama a dlouho držel naděje na úspěch i v Petrohradu. "První dvě třetiny jsme hráli výborně, ale ve třetím dějství jsme udělali více chyb než v předchozím průběhu utkání. Petrohrad hrál výborně, hlavně první Kovalčukova útočná lajna, která vlastně rozhodla zápas," doplnil Sýkora.

Mozjakin s Malkinem se podíleli na debaklu Chabarovsku

Nejúdernější duo Kontinentální hokejové ligy Sergej Mozjakin a Jevgenij Malkin si v posledním utkání Magnitogorsku v tomto roce vylepšilo bilanci hned o deset kanadských bodů. Na debaklu Chabarovsku 7:0 se dnes každý z nich podílel pěti body - lídr kanadského bodování Mozjakin čtyřmi góly a asistencí, Malkin měl opačnou bilanci.

Metallurg napodobil předchozí drtivé vítězství 6:0 nad Novokuzněckem, obě čistá konta vychytal finský brankář Ari Ahonen.

Mozjakin skóroval ve třetím zápase za sebou. Tentokrát nejprve přihrál Malkinovi na vedoucí gól a pak opakovaně těžil z akcí hvězdy Pittsburghu. Mozjakin vede produktivitu KHL s 63 body (28+35) z 37 utkání, Malkin má o čtyři body a dva zápasy méně (19+40).

Magnitogorsk bude přespříštím soupeřem Lva 8. ledna v Praze. O dva dny dříve bude český nováček soutěže hostit Jekatěrinburg.

Kontinentální liga:
Petrohrad - Lev 5:3on-line
Branky a nahrávky: 19. Dallman (Kovalčuk), 22. Něprjajev (Bobrovskij, Pěrvyšin), 34. Průcha (Martensson, Semjonov), 43. Kovalčuk (Tichonov), 60. Kovalčuk (Tichonov, Dallman) - 10. Němec (Hossa, Vrána), 19. Voráček (Christensen, J. Svoboda), 35. J. Svoboda (Hossa, Surový). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Zacharov - Zacharenkov, Putilin (všichni Rus.). Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 12.100.
Výsledky KHL:
Omsk - Atlant Mytišči 0:1
Čeljabinsk - Novosibirsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Bulis 0+1)
Chanty-Mansijsk - Jaroslavl 4:6
Barys Astana - Nižnij Novgorod 5:4 v prodl.
Jekatěrinburg - Novokuzněck 3:4 v prodl.
Magnitogorsk - Chabarovsk 7:0
Dynamo Moskva - CSKA Moskva 2:4

Reklama

Související témata: