Hlavní obsah

Fanoušci mají strach, že Šatan kvůli zranění ukončí kariéru

Bratislava

Objeví se ještě na ledě? Možná už ne! Po internetu koluje informace, že zkušený hokejový útočník Miroslav Šatan v lednu oznámí ukončení kariéry. Osmatřicetiletý forvard je na Slovensku ikonou, vždyť jako jediný vlastní kompletní sadu čtyř medailí, které země získala na světových šampionátech v samostatné éře. Zpráva o tom, že se rodák z Topoľčan chystá bohatou kariéru uzavřít, přinesla neoficiální facebooková stránka hráče.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miroslav Šatan

Článek

Křídelník Slovanu Bratislava utrpěl 3. listopadu zranění po nárazu Zdena Cháry v utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) na ledě pražského Lva. Od té doby nehraje a jeho zranění se ukázalo jako vážné. „Vyšetření ukázalo, že mám vysunutou ploténku v oblasti krční páteře a ta zasahuje do míšního kanálu. Pokud nepomůže cvičení a rehabilitace, hrozí operace," uvedl Šatan.

Jeho zranění rozdělilo slovenské fanoušky. Zatímco někteří Chárovi vyčítají, že zranil svého kolegu z reprezentace, další jeho zákrok obhajují s tím, že Šatana určitě nechtěl zranit. Kapitána slovenského národního mužstva na posledním světovém šampionátu, kde Slováci získali stříbrné medaile, bratislavští diváci při utkání Slovan - Lev vypískali.

"Informace jsou jen spekulací," uvedl Slovan Bratislava na svém webu

„Nechci, aby Šatan skončil. Chci ho vidět na olympiádě v Soči s kapitánským céčkem na hrudi," napsal na internetu jeden z příznivců slovenského hokeje. „Byl by to velmi smutný konec jeho skvělé kariéry. To si takový úžasný hráč opravdu nezaslouží," dodal další fanoušek.

Hokejový klub Slovan Bratislava na svém oficiálním webu konstatoval, že Šatan rehabilituje pod dohledem specialistů. „Informace o ukončení jeho kariéry v blízké budoucnosti jsou pouze spekulací," uvedl klub. Šatan údajně hledá pomoc u specialistů v Česku i ve Spojených státech.

Mladičký Šatan se stal nejlepším střelcem olympiády v Lillehammeru 1994, následně se prosadil v kanadsko-americké NHL, kde v roce 2009 získal s Pittsburghem Stanleyův pohár. Se slovenským národním mužstvem získal v roce 2002 titul mistra světa, dvakrát se radoval na světovém šampionátu ze stříbra (2000, 2012) a jednou z bronzu (2003).

Reklama