Hlavní obsah

Chabarovsk - Mansijsk 3:2 SNPetružálek odchází z Chabarovsku do Dynama, pražského Lva posílí švédský útočník Gynge

Aktualizováno

Nejproduktivnější český hokejista v KHL Jakub Petružálek končí v Chabarovsku a zbytek sezóny stráví v jednom z nejlepších týmů ligy Dynamu Moskva, které obhajuje Gagarinův pohár. Do hráčské výměny mezi třemi kluby se zapojil i Lev Praha, který z Dynama získal na hostování Švéda Richarda Gyngeho a do Chabarovsku pošle někoho ze svých středních útočníků.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Jakub Petružálek vymění Chabarovsk za Dynamo Moskva.

Článek

"Kuba se zítra přesune do Čeljabinsku na All Star Game a poté poletí do Moskvy. Sezónu dohraje v Dynamu," řekl ČTK Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group, která Petružálka zastupuje.

Poprvé by se sedmadvacetiletý reprezentant Petružálek měl v dresu Dynama představit po Utkání hvězd v městském derby proti Spartaku. "Dnes se vše domluvilo. Je to hlavně věc klubů, protože má Kuba smlouvu v Chabarovsku i na příští sezónu, kdy by se měl vrátit zpět. Zda se tak opravdu stane, je otázka," doplnil Leimberger.

Pětadvacetiletý švédský křídelní útočník Gynge přišel do Dynama před sezónou z AIK Stockholm. V uplynulém ročníku byl nejlepším střelcem švédské ligy, v moskevském klubu odehrál 29 zápasů a vstřelil deset gólů.

Jeho příchod zatím Lev oficiálně nepotvrdil. "Jednáme," řekl ČTK manažer komunikace Jan Rachota.

Petružálek rozhodl v nájezdech o výhře Amuru

Petružálek ve středečním a zároveň jeho posledním zápasu za Chabarovsk rozhodl v samostatných nájezdech o vítězství Amuru nad Chanty-Mansijskem 3:2. Rozstřel ukončil až v deváté sérii. Alespoň bod zajistil hostům obránce Marek Trončinský, jenž v 53. minutě vyrovnal na 2:2.

Chabarovsk patří k nejhorším celkům soutěže a play off se ho týkat nebude. Dynamo po ukončení výluky NHL a odchodu zámořských hráčů potřebuje především posily do ofenzivy. "Chabarovsk ukončí sezónu brzy. Petružálka lákají zápasy play off a boj o týmový úspěch," uvedl Leimberger.

Petružálek má na kontě 15 gólů, ale na šestnáctou trefu v sezóně čeká už déle než měsíc. Gól ve středu nedal v osmém utkání po sobě, prosadil se až v rozstřelu. V něm absolvoval celkem čtyři nájezdy a na brankáře Edgarse Masalskise dvakrát vyzrál. Stejnou úspěšnost měl v rozstřelu Petružálkův spoluhráč Nikita Gusev.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Chanty-Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Petružálek - Trončinský 1+0)
Novokuzněck - Omsk 3:5
Novosibirsk - Barys Astana 3:1.

Reklama

Související témata: