Hlavní obsah

Utkání hvězd KHL bez Malkina, Ovečkina, Dacjuka. V dodatečném výběru přibyl Němec

Moskva/Praha

Dohoda o novém kontraktu mezi vedením NHL a hráčskou asociací NHLPA tvrdě zasáhla nadcházející Utkání hvězd Kontinentální ligy, jenž se uskuteční o víkendu v Čeljabinsku. Fanoušci se nejlepších hráčů soutěže, Jevgenije Malkina, Alexandra Ovečkina, Pavla Dacjuka či Zdena Cháry, kteří po dobu výluky v zámoří oblékali dres klubů KHL, nedočkají. Jedním ze čtrnácti náhradníků pro All-star Game za odcházející posily z NHL je i obránce Ondřej Němec ze Lva Praha.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ani slovenský obránce Zdeno Chára (na snímku v dresu Lva Praha) do Utkání hvězd KHL nezasáhne.

Článek

„Měli jsme připravenou záložní variantu, a nyní jsme ze zahajovacích sestav Utkání hvězd vyřadili hráče, kteří se chystají odletět nebo již odcestovali do zámoří," uvedl viceprezident KHL Vladimír Šalajev v rozhovoru pro gazeta.ru. Definitivní složení jednotlivých pětek později zveřejnili na oficiálních webových stránkách soutěže.

Po ohlášení konce výluky NHL se posily ze zámoří přesouvají do Severní Ameriky s výjimkou útočníka Ilji Kovalčuka z Petrohradu. Ruská hvězda, která před dvěma roky uzavřela patnáctiletou smlouvu s New Jersey na 100 miliónů dolarů, setrvá v KHL a vyjádří se ke svému návratu prý až po sobotním schválení nové kolektivní smlouvy. Přestože v neděli mají v zámoří startovat kempy, Kovalčuk chce hrát Utkání hvězd KHL.

Exhibice se naopak nezúčastní původní zástupce Lva Praha Slovák Zdeno Chára (Boston), dále pak v dresu Západní konference také brankář Semjon Varlamov z Jaroslavle (Colorado), Andrej Markov z Čechova (Montreal) a útočníci Pavel Dacjuk z CSKA Moskva (Detroit), Alexandr Ovečkin s Nicklasem Bäckströmem z Dynama Moskva (oba Washington), Michail Grabovskij z CSKA Moskva (Toronto), Vladimir Tarasenko z Petrohradu (St. Louis) a Arťom Anisimov z Jaroslavle (Columbus).

Ve Východní konferenci vypadli beci Sergej Gončar z Magnitogorsku (Ottawa), Alexej Jemelin z Kazaně (Montreal), Viktor Hedman z Astany (Tampa Bay) a forvardi Jevgenij Malkin z Magnitogorsku (Pittsburgh) a Sergej Kosticyn z Omsku (Nashville).

Nominace na Utkání hvězd KHL v Čeljabinsku:
Západ:
Brankáři: Vasilij Košečkin (Čerepovec), Rastislav Staňa (CSKA Moskva),
obránci: Kevin Dallman, Dmitrij Kalinin (oba Petrohrad), Alexandr Rjazancev (Čerepovec), Ondřej Němec (Lev Praha), Ilja Gorochov (Dynamo Moskva), Staffan Kronwall (Jaroslavl),
útočníci: Alexandr Radulov, Sergej Širokov (oba CSKA Moskva), Ilja Kovalčuk (Petrohrad), Tim Stapleton (Dinamo Minsk), Nikolaj Žerděv (Atlant Mytišči), Alexandr Koroljuk (Viťaz Čechov), Denis Kokarev (Dynamo Moskva), Sergej Plotnikov (Jaroslavl), Michail Varnakov (Nižnij Novgorod).
Trenéři: Oleg Znaroks (Dynamo Moskva), Jukka Jalonen (Petrohrad), Tom Rowe (Jaroslavl).
Východ:
Brankáři: Michael Garnett (Čeljabinsk), Konstantin Barulin (Kazaň),
obránci: Ilja Nikulin (Kazaň), Anton Bělov (Omsk), Jevgenij Medveděv (Kazaň), Renat Mamašev (Nižněkamsk), Viktor Antipin (Magnitogorsk), Deron Quint (Čeljabinsk),
útočníci: Tomáš Záborský, Alexander Pěrežogin (oba Omsk), Jevgenij Kuzněcov (Čeljabinsk), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk), Jori Lehterä (Novosibirsk), Jakub Petružálek (Chabarovsk), Alexej Morozov (Kazaň), Dmitrij Kagarlickij (Novokuzněck), Igor Skorochodov (Chanty-Mansijsk).
Trenéři: Valerij Bělousov (Čeljabinsk), Paul Maurice (Magnitogorsk), Petri Matikainen (Omsk).

Jistým českým účastníkem letošního Utkání hvězd KHL byl Jakub Petružálek z Chabarovsku, jehož už dříve novináři vybrali do druhé pětky Východu. Doplňující výběr ve středu pomohl do dresu Západní konference i Němcovi, osmadvacetiletému mistru světa z roku 2010.

Utkání hvězd KHL odstartuje v sobotu zápas legend mezi výběry Sergeje Makarova a Vjačeslava Fetisova, poté přijdou na řadu dovednostní soutěže. Exhibiční duel týmů Východní a Západní konference je na programu v neděli. Přímý přenos od 11:00 vysílá Nova Sport.

Reklama