Hlavní obsah

Šéf KHL Medveděv podpořil snahu Višňovského zůstat ve Slovanu

Bratislava

Šéf Kontinentální hokejové ligy (KHL) Alexander Medveděv ve středu telefonoval s obráncem Ľubomírem Višňovským a podpořil jeho snahu zůstat do konce sezóny ve Slovanu Bratislava. „Řekl mi, že stojí za mnou a že můžu dál hrát za Slovan,“ cituje server pluska.sk Višňovského.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský

Článek

Obránce Slovanu má platný kontrakt s týmem NHL New York Islanders, ale do zámoří se mu nechce. Ostrované mu už poslali letenky, ale Višňovský jim vzkázal, že zůstává ve Slovanu. Islanders mu připomínají platnou smlouvu a nechtějí se služeb zkušeného beka vzdát. „Chápu, že jsou nazlobení, ale já prostě chci dohrát sezónu ve Slovanu. Tak to cítím já i moje rodina," dodal Višňovský.

V této snaze ho podpořil také Medveděv. Poslal mu své mobilní číslo s odkazem, aby ho kontaktoval. „Mluvili jsme spolu, podpořil mě a řekl, že smlouva mezi KHL a NHL není podepsaná a můžu dál hrát za Slovan. Pokud bych měl nějaký problém, můžu mu opět zavolat," uvedl Višňovský.

Kromě obránce Slovanu se do zámoří nechce ani Iljovi Kovalčukovi. Do New Jersey vzkázal, že chce zůstat v Petrohradu a do zámoří se vrátí až v příští sezóně. „NHL má o sobě příliš vysoké mínění. Hráči mají možnost se rozhodnout, kde budou hrát. Mohou počítat s naší pomocí," reagoval Medveděv.

NHL však tvrdí, že má dohodu s KHL a po ukončení výluky nemohou hráči s platnými kontrakty v NHL hrát v kontinentální lize. „Předpokládám, že tuto dohodu budou všichni respektovat," zdůraznil zástupce komisaře NHL Bill Daly.

Příznivci Islanders jsou na Višňovského naštvaní, označili ho za komunistu a vyzvali ho, aby zůstal v Rusku. Za této situace by byl příchod zkušeného beka do New Yorku ještě složitější.

Reklama

Související témata: