Hlavní obsah

Vedení KHL zakázalo Višňovskému hrát za Slovan, proti Lvu už zřejmě nenastoupí

Aktualizováno

Vedení Kontinentální hokejové ligy zamítlo žádost slovenského obránce Ľubomíra Višňovského pokračovat ve Slovanu Bratislava do konce sezóny. Šestatřicetiletý zadák by tak již neměl nastoupit v dnešním utkání na ledě pražského Lva (od 19:00, vysílá Sport1, on-line reportáž na Sport.cz). KHL s odkazem na „memorandem o porozumění“ s NHL ze září loňského roku odmítá uznat platnost hráčova kontraktu se slovenským klubem, kam Višňovský zamířil při výluce v zámoří.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský

Článek

„V dohodě je zakotven bod, podle kterého bude po skončení výluky v NHL smlouva hráči ze strany klubu KHL jednostranně ukončena a hokejista se vrátí do Severní Ameriky, aby plnil své smluvní závazky v zámořské lize," uvedli představitelé KHL na oficiálním webu soutěže. Ze 43 hráčů NHL, kteří po dobu vleklých jednání o podobě nové kolektivní smlouvy v zámoří oblékali dres klubů v Kontinentální lize, se zatím za oceán nevrátil právě jen Višňovský.

Slovan byl s Višňovským domluvený na spolupráci do konce sezóny, mezitím ovšem výluka slavné ligy skončila a bek se měl hlásit svému zaměstnavateli. Tím je tým New York Islanders. Višňovskému se však k Ostrovanům nechce a hodlá setrvat z rodinných důvodů nadále v Bratislavě. V pondělí se měl hlásit v tréninkovém kempu, v případě nedodržení mu hrozila suspendace a pozastavení platu, k čemuž Islanders dosud nesáhli, ačkoliv hráč odcestoval do Prahy k utkání se Lvem.

Po kroku vedení KHL však může zůstat ve Slovanu jen za předpokladu, že se na výjimce dohodnou představitelé obou soutěží, nebo že sám dostane svolení od Ostrovanů.

Višňovský už ale tuší, že jeho rebélie bude nakonec marná, protože na dotaz portálu pravda.sk, zda existuje páka, která by ho donutila k návratu k Islanders, odpověděl: „Ano, existuje. Příští rok je olympijský turnaj v Soči, a jestli šéf NHL Bettman pohrozí, že na něj neuvolní hráče z NHL, tak prezident KHL Medveděv bude muset podepsat smlouvu. To by pro mě znamenalo návrat do zámoří. Myslím, že to tak i skončí. Je to jen otázka času."

Na dnešní rozhodnutí  KHL už zareagoval i kouč bratislavského celku Rostislav Čada a podle serveru sme.sk by proti Lvu měl Višňovského v první obranné dvojici nahradit Michal Sersen.

Reklama