Hlavní obsah

Mohlo by pomoct, že jsme teď mimo pozice play-off, věří Nakládal

Praha

Pro hokejisty pražského Lva znamená dnešní porážka s Dinamem Minsk další výraznou komplikaci v plánech na postup do vyřazovací části KHL. Svěřenci kouče Václava Sýkory se po páté porážce za sebou ocitli mimo pozice zaručující play off, na návrat mezi vyvolenou osmičku Západní konference mají šest zápasů, ale poslední čtyři sehrají v arénách soupeřů. Zkušený bek Jakub Nakládal ale věří, že o to uvolněněji by nyní mohl celý tým hrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Lva Praha Jakub Nakládal

Článek

"Možná to vyzní blbě, ale tím, že teď nejsme na pozicích play off, což je pouze naše chyba, tak nám to může pomoct v tom smyslu, že nemáme co ztratit. Prohospodařili jsme si to sami. Pořád si říkáme, že musíme vyhrát, že se musíme tlačit do brány a další a další věci, ale nic z toho pak nepřichází. Věřím, že by to z nás mohlo trošičku spadnout," uvedl Nakládal v rozhovoru s novináři.

Receptem na výsledkové zlepšení je podle jeho úsudku vše ve hře pokud možno zjednodušit. "Pořád se snažíme něco tvořit a dávat si nahrávky do prázdné brány, ale pak dáme takhle jednoduchý gól střelou skoro od mantinelu," připomněl reprezentační zadák Cipulisovu branku na 1:1, která však byla jedinou trefou Lva v dnešním duelu.

Veškeré další střelecké pokusy pochytal pozorný gólman Lars Haugen v brankovišti běloruského celku. "Chytal dobře, ale nemyslím si, že by jim to přímo nějak vychytal a byl strůjcem toho vítězství. Bylo to v našich rukách. Místo toho, abychom využili toho, že můžeme mít v přesilovce šest, sedm střel, tak si to pořád někde dokola házíme," zlobil se Nakládal.

Přesilovky rozhodly zápas

Právě přesilovky prý důležitý duel rozhodly. "Oni měli asi dvě a dali z toho gól, my jich měli snad šest a byli jsme rádi, když jsme v nich vůbec jednou vystřelili. Přesilovky rozhodují každý zápas, ale my se v nich trápíme," připustil Nakládal.

Netajil rovněž, že na týmu leží po posledních neúspěších určitá nervozita. "Zčásti asi ano. Je to na té hře vidět. Je to takové nervózní, každý se bojí vzít tu zodpovědnost na sebe a dáváme si přednost. Říká se, že v jednoduchosti je krása a někdy méně znamená více, ale my přesně hrajeme opak," podotkl Nakládal.

"My chceme hrát nějaký velký hokej, ale když to poslední dobou vidím, tak všechny týmy hrají jednoduše, hlavně do obrany, nic nevymýšlejí, dají dva tři góly a čekají jen na chybu. V tom myslím, že jsme hrozně nezkušení," všiml si Nakládal, jenž tým posílil v průběhu rozehrané sezony ze Spartaku Moskva.

Postup do play off je přitom od začátku ročníku základním cílem nováčka z české metropole. "Nevím, jestli je to přímo strašák, ale neúspěch by to určitě byl, kdyby to nevyšlo. Když se každý podívá, co je tady za hráče a jaké kariéry mají za sebou, tak tento tým by v play off měl být. Bylo by to jinak obrovské zklamání," uzavřel Nakládal.

Reklama

Související témata: