Hlavní obsah

Útočník Kašpar byl v KHL u čtyř z pěti gólů Doněcku

Moskva
Aktualizováno

Český útočník Lukáš Kašpar zazářil dnes v Kontinentální hokejové lize dvěma góly i asistencemi a výrazně přispěl k vítězství Doněcku na ledě Novosibirsku 5:2. V polovině zápasu mistr světa z roku 2010 asistoval u vítězné branky Dmitrije Kagarlického, který rovněž skóroval dvakrát.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Lukáš Kašpar

Článek

I díky Kašparovu nejproduktivnějšímu duelu v sezoně si nováček soutěže pojistil osmé místo v Západní konferenci. Zaostává o tři body za sedmým Dinamem Minsk, které zvítězilo na ledě Slovanu Bratislava 2:1 a snížilo své manko na slovenského nováčka soutěže na tři body. První gól běloruského celku dal Lukáš Krajíček. Čestný úspěch domácích zaznamenal za stavu 0:2 v polovině zápasu další český obránce Tomáš Mojžíš, který si po nedávném příchodu ze Lva Praha připsal první bod v sezoně.

Ve svém pátém utkání v dresu Dynama Moskva se poprvé prosadil Jakub Petružálek, který rozhodl v nájezdech o vítězství obhájců titulu nad Magnitogorskem 2:1. Nedávná opora Chabarovsku uspěla v rozstřelu jako jediná z šesti aktérů. Mezi neúspěšné exekutory patřil i další český útočník Marek Kvapil.

Petrohradský útočník Petr Průcha navázal na své dvougólové představení proti Jekatěrinburgu trefou v duelu s Čeljabinskem, kterou pomohl k vítězství lídra soutěže 5:1.

Mezi střelce se zapsali i obránce Marek Trončinský, který svým pátým gólem v sezoně v 51. minutě zmírnil porážku Chanty-Mantijsku v Ufě na 4:5. Hosté, kteří dvakrát prohrávali rozdílem tří branek, se v závěru pokusili vyrovnat při hře bez gólmana, ale neúspěšně.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Spartak Moskva 1:2
Novokuzněck - Dinamo Riga 3:1
Novosibirsk - Doněck 2:5 (za hosty Kašpar 2+2)
Ufa - Chanty-Mansijsk 5:4 (za hosty Trončinský 1+0)
Jaroslavl - Nižnij Novgorod 2:1
Kazaň - Barys Astana 2:4
Nižněkamsk - Omsk 1:4
Dynamo Moskva - Magnitogorsk 2:1 po sam. nájezdech (rozhodující nájezd Petružálek)
Petrohrad - Čeljabinsk 5:1 (za domácí Průcha 1+0)
Viťaz Čechov - Jekatěrinburg 2:1.
Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (Mojžíš 1+0 - Krajíček 1+0)

Reklama

Související témata: