Hlavní obsah

Novák má v KHL za udeření sudího distanc na pět zápasů

Moskva

Hokejový obránce Filip Novák z Dynama Moskva dostal za udeření rozhodčího v utkání s Jekatěrinburgem zákaz startu v pěti zápasech Kontinentální ligy. Mistr světa z roku 2010 tak přijde o zbytek základní části soutěže, v níž zbývá obhájcům titulu odehrát čtyři utkání.

Foto: Profimedia.cz

Filip Novák, český hokejový obránce ve službách moskevského Dynama, čistí prostor před brankářem.

Článek

Novák byl dodatečně potrestán za incident z prodloužení středečního duelu, v němž Dynamo zvítězilo nad Jekatěrinburgem 5:4 díky gólu útočníka Marka Kvapila. Třicetiletý český bek utkání nedohrál poté, co v 63. minutě dostal trest na pět minut a do konce zápasu za urážky sudích a nesportovní chování.

"Rozhodčí si vybral špatné místo a připravil Nováka o puk. Hráč sudího odstrčil, aby měl volnou cestu, což je běžná situace. Ale pak Novák udeřil rozhodčího hokejkou do břicha, za což byl vyloučen do konce zápasu," řekl webu soutěže šéf komise rozhodčích KHL Alexandr Poljakov. "Vzhledem k tomu, že jde o druhý podobný incident tohoto hráče, je trest případný," dodal funkcionář.

Novák, jenž je se čtyřmi góly a 14 asistencemi druhým nejproduktivnějším obráncem Dynama, si znovu zahraje až koncem února, kdy se rozběhne play off.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články