Hlavní obsah

Slovan - Lev 4:5Lev v divoké přestřelce v Bratislavě konečně porazil Slovan. Udržel naději na play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Surový 0 : 1
2. Karamnov 0 : 2
7. Lipianský 1 : 2
7. Oystrick 1 : 3
11. Ölvecký 2 : 3
13. Mikúš 3 : 3
15. O. Němec 3 : 4
38. Hudáček 4 : 4
58. Cipulis 4 : 5
Záznam online reportáže

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.cz
Aktualizováno

Divokou přestřelku v Bratislavě nakonec dovedli proti domácímu Slovanu hokejisté pražského Lva k vítězství 5:4. Slaví tak vůbec první výhru nad tímto soupeřem v sezóně a navíc si připsali velmi důležité body v boji o play off Kontinentální ligy.

Foto: Jan Koller, ČTK

leva Tomáš Surový a Marcel Hossa z týmu Lev Praha se radují z gólu v brance Slovanu.

Článek

Atmosféra na utkání Slovan - Lev

Atmosféra na utkání Slovan - Lev

První třetina měla  šokující průběh. Byla to doslova kanonáda, protože za prvních dvacet minut padlo sedm branek.

Lev vedl za necelé dvě minuty už dva nula, kdy obě branky od sebe dělilo jen 16 vteřin. Domácí hráči i diváci byli jako opaření. Pražští hráči hráli v těchto chvílích o postup do play off s mnohem větším nasazením než domácí. Rovněž brankář Janus nebyl takovou oporou, jako obvykle.

Slovan však dokázal kontrovat gólem Lipianského, který se po zranění vrátil do sestavy.

Lev však opět uskočil na dva góly. Domácí vrhli všechno do útoku a dokázali vyrovnat na 3:3. Lev opět strhl vedení na svou stranu a stav 3:4 se udržel až do konce první třetiny.

V obou šatnách asi trenéři zvedli hlas, protože v dalším průběhu se týmy víc soustředili na obranu. I tak se však vyskytlo množství šancí na obou stranách. Ve druhé části hry Hudáček srovnal stav na 4:4 a ve třetí rozhodl o vítězství dvě a půl minuty před koncem utkání Cipulis. Lev si tak odváží ze Slovanu doslova zlaté body, které pražskému celku otevírají šanci na play off.

„Ze začátku to byl hotový blázinec. Bohužel, utkání se od začátku nevyvíjelo v náš prospěch a museli jsme neustále dotahovat. Škoda toho gólu tři minuty před koncem utkání. To jsme měli udržet. Dnes jsme body ztratili, ale musíme bojovat dál. Ten poslední krok je určitě nejtěžší. Máme na to ještě tři utkání venku," smutnil po utkání kapitán Slovanu Ján Lipiansky.

Ohlasy trenérů po utkání:
Václav Sýkora (Lev Praha): „Viděli jsme velice emotivní zápas, který byl pro fanoušky určitě atraktivní, protože padlo hodně gólů. Z našeho pohledu se hrál až moc otevřený hokej. Ve druhé třetině Slovan hodně zvýšil tlak a byli jsme rádi, že jsme tu třetinu ustáli a skóre bylo po dvou třetinách nerozhodné. Náš tým podal ve třetí třetině výborný výkon. Chtěl bych zvlášť ocenit hru v oslabení. Jsme rádi, že jsme překonali Slovan, ale mnohem důležitější jsou pro nás tři body, které potřebujeme do závěrečného boje o play off.“
Rostislav Čada (Slovan Bratislava): „Utkání jsme začali velmi nervózně a pasivně. Za první dvě minuty jsme dostali dva góly a to ovlivnilo začátek utkání. Stálo nás hodně nasazení, snahy a úsilí, abychom vyrovnali hru a brankový výsledek. Ve fázi, kdy se nám dařilo víc, a byli jsme aktivnější, než soupeř, jsme nevyužili přesilové hry. Tvrdě jsme za to zaplatili před koncem utkání, kdy jsme inkasovali. Zbavili jsme se možnosti získání minimálně jednoho bodu a tím i vytvoření velkých předpokladů postupu do play off.“
HC Slovan Bratislava - HC Lev Praha 4:5 (3:4, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Lipianský (Kukumberg), 11. Ölvecký, 13. T. Mikúš, 38. Hudáček (Lipianský) - 2. Surový (Hossa), 2. Karamnov (Sekáč, T. Rachůnek), 7. Oystrick (Novotný), 15. Němec (Novotný, Lepistö), 58. Cipulis (Hossa). Rozhodčí: Bulanov, Olenin - Birin, Medvěděv (všichni Rus.). Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 10.055.
Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, Tabaček, Mojžíš, Ďatelinka, Švarný - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Kytnár, Svatoš - Kukumberg, Lipiansky, Hudáček - Daňo, Ölvecký, T. Mikúš. Trenér: Rostislav Čada.
Lev: Pöpperle - Oystrick, Nakládal, Němec, Lepistö, Mikuš, Mäenpää, Krejčík - Gynge, Novotný, Danielsson - Řepík, Vrána, Birner - Hossa, Surový, Cipulis - Sekáč, Karamnov, T. Rachůnek - Cingel. Trenér: Václav Sýkora.

Reklama

Související témata: