Hlavní obsah

Hokejista Mojžíš našel ve Slovanu štěstí, v Bratislavě bude pokračovat

Malmö

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš si užívá vydařené angažmá ve Slovanu Bratislava. Začátek sezóny pro reprezentačního beka přitom tak příjemný nebyl, působil ve Lvu Praha a Spartě a ke spokojenosti měl daleko. V lednu ale přestoupil do bratislavského celku a tento krok si nemůže vynachválit.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš.

Článek

"Ani jsem nedoufal, že se na mě v téhle sezoně ještě usměje štěstí. Jsem za to strašně rád. Slovan mi strašně pomohl," řekl Mojžíš v rozhovoru s novináři na Švédských hrách v Malmö, kde hájí barvy české reprezentace. "Změn je hodně (oproti Lvu). K tomu se ale nechci vracet," uvedl mistr světa z roku 2010.

Třicetiletý bek přišel do Lva před sezónou z finského TPS Turku. I kvůli zranění ale za něj v Kontinentální lize odehrál jen deset zápasů. Krátce hostoval i ve Spartě. Teď už je ale hráčem Slovanu, se kterým prodloužil smlouvu i na příští sezónu. "Za prostor, který jsem tam dostal, jsem strašně rád," řekl.

Vyprodané zápasy

Na Slovensku si užívá i skvělou atmosféru na zápasech Slovanu, které jsou všechny vyprodané. "Slovan má dlouhou historii a lidi si to užívají. Atmosféra je úžasná," uvedl rodák z Kolína a pochvaloval si i spolupráci s trenérem Rostislavem Čadou.

Český kouč v týdnu podepsal s klubem novou pětiletou smlouvu. "Když jsem to viděl na hokejovém webu, tak jsem si myslel, že je to překlep. Tak jsem se koukal na stránky Slovanu a tam to bylo taky," pousmál se Mojžíš nad nezvykle dlouhým kontraktem. "Mně se pod ním hraje dobře. Snaží se z hráčů vymáčknout maximum a každý hráč je zodpovědný," řekl Mojžíš.

Momentálně se ale účastník MS 2010 a 2012 plně soustředí na reprezentaci. České hokejisty dnes čeká druhý zápas na Švédských hrách, odpoledne se utkají s Finskem. "Budou napadat, snažit se bruslit nahoru dolů. My budeme muset hýbat nohama, abychom to zvládli a odehráli ven. Abychom byli co nejméně u nás v pásmu," uvedl k duelu.

V prvním utkání Finů na turnaji zazářil útočník Juhamatti Aaltonen, který vstřelil Rusku hattrick. "Určitě je nebezpečný. Zápas mu asi vyšel, je to střelec. Je to ale jen jeden hráč a myslím, že mají v týmu lepší, komplexnější," dodal Mojžíš.

Reklama

Související témata: