Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu letěli do Ruska vládním speciálem. Českého dopravce už nechtějí

Bratislava

Nováček Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovan Bratislava před koncem sezóny přestal využívat služby české letecké společnosti Holidays Czech Airlines a na let do Moskvy využil vládní speciál Tu154M. Slovan ve středu nastoupí proti moskevskému Spartaku a v případě tříbodového vítězství si už dnes může pojistit účast v play off.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Slovanu Bratislava už létají vládním speciálem.

Článek

Vedení Slovanu nebylo spokojené se službami české letecké společnosti, protože jejich letadlo mělo opakovaně zpoždění a hokejisté museli na letištích čekat. Společnost totiž upřednostnila odvoz hokejistů Lva Praha. „Ukončili jsme spolupráci. Na poslední výjezd a na případná utkání play off využijeme slovenský vládní speciál. Od nového ročníku si zvolíme jinou leteckou společnost, ale určitě ne tu, která bude vozit i pražský klub," uvedl generální manažer Slovanu Maroš Krajči.

Vládní speciál chce Slovan Bratislava využít také při letech na dvě poslední utkání základní části do Doněcku a do Rigy. Deník Sme uvedl, že využití speciálu schválil ministr vnitra Robert Kaliňák. Ministr v tom nevidí nic zvláštního a uvedl, že vládní speciál pronajímají, pokud nejsou naplánované jiné cesty, které souvisí s jeho základní funkcí. „Je to standardní věc v případě, že nás o to sportovní kluby nebo sportovní federace požádají," dodal Kaliňák.

V roce 2011 si vládní speciál pronajal například fotbalový klub Slovan Bratislava při letech do Kazachstánu, Itálie a Španělska. V roce 2012 letěli vládním speciálem do Ruska představitelé Slovenského svazu ledního hokeje a hokejisté Slovanu do Švédska.

Reklama

Související témata: