Hlavní obsah

VIDEO: Soupeř se svíjel na ledě. Radulov dostal za likvidační faul stop na jedno utkání

Doněck/Praha

Bezohledným zákrokem se v utkání Kontinentální hokejové ligy s Doněckem prezentoval útočník Igor Radulov z CSKA Moskva. V samém závěru prodloužení středečního duelu trefil kolenem útočníka domácích Dmitrije Kagarlického, jenž se ještě hodnou chvíli s bolestivou grimasou svíjel na ledě a na střídačku doklopýtal až s pomoci spoluhráče. Forvard CSKA vyfasoval trest na pět minut a do konce zápasu a disciplinární komise KHL mu pak ještě vyměřila zákaz činnost v dalším duelu.

Faul Igora Radulova

 
Článek

Hrál jsem čistě, do těla. Žádný faul kolenem tam nebyl," hájil se 30letý útočník, jenž okusil i slavnou NHL v dresu Chicaga. Disciplinární komise KHL však byla jiného názoru: schválila trest udělený v zápasu a navíc Radulovovi, jednomu z nejtrestanějších hráčů soutěže, vystavila stop pro další utkání.

Vyloučený agresor si při odchodu do kabin neodpustil vůči tribunám provokativní gesto, nevolí bouřícím divákům krátce zatleskal. „Kdybych ho trefil proti pravidlům, Kagarlickij by už jednoduše nevstal. Ale on se jen o chvíli později hrnul k samostatnému nájezdu," poukázal Igor Radulov na fakt, že na rozhodující sérii v rozstřelu se Kagarlickij na led vrátil.

V ní nejlepší hráč domácích neuspěl, zatímco o výhře hostů 2:1 rozhodl Alexandr Radulov, ruský reprezentant a hříšníkův mladší bratr. Také on má přes své nesporné herní kvality pověst bouřliváka, jemuž není čas od času zkratovité jednání cizí. Do povědomí hokejových fanoušků se zapsal několika půtkami a provokacemi vůči českým hokejistům, četné střety s ním měl především předloni tragicky zesnulý útočník Jan Marek.

Reklama

Související témata: