Hlavní obsah

Lev se chystá v Moskvě zakousnout do CSKA

Praha

Nejsou v play off KHL proti CSKA v roli favorita, přesto se chtějí v duchu svého jména do soupeře už při středečním úvodním zápase (16:30 hod., přímý přenos Sport 1, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) pořádně zakousnout. Hokejisté pražského Lva začínají sérii o čtvrtfinále dvěma zápasy na moskevském ledě a rádi by z nich ukořistili alespoň jednu výhru.

Foto: levpraha.cz

Hokejisté Lva Praha vstupují ve středu do play-off KHL na ledě CSKA Moskva.

Článek

„Začínat play off doma může být ošidné, když se od vás nečeká nic jiného než výhry. Věřím, že jako papírový outsider budeme v psychické výhodě a CSKA pořádně potrápíme. Ideální by samozřejmě bylo přivézt si alespoň jedno vítězství, protože pak se karta obrací," tvrdí kouč Václav Sýkora, kterého těší uzdravení nejproduktivnějšího útočníka Klepiše i Christensena.

Na marodce zůstali jen Gynge a Bartečko. V základní části Lev s CSKA sehrál oba zápasy během týdne a připsal si porážky 0:3 a 2:3. „S Dacjukem byla síla soupeře úplně jiná, ale pořád tam mají vynikající hráče. Především Alexandra Radulova, který patří mezi hvězdy kanadského bodování a vedle nějž roste i jeho bratr Igor. Pozor si musíme dát i na Kozlova, Širokova či Perssona," vypočítává kapitán Lva Jiří Novotný.

Novotný: Necítíme se předem odepsaní

Silnou zbraní CSKA je defenzíva, v základní části dostal nejméně gólů ze všech. „Klíčovými obránci jsou Rylov, Denisov a Markov, taky je nutné najít recept na Staňu v brance. Má výborná čísla, úspěšnost třiadevadesát procent, ale play-off přináší větší tlak na gólmany, tak uvidíme, jak ho ustojí," pokračuje devětadvacetiletý forvard.

Vítěze Tarasovovy divize přesto považuje za hratelného soupeře. „Na konci základní části jsme se dokázali semknout, hráli jsme pečlivě z obrany. Připomnělo mi to náš povedený vstup do sezóny. Šlapou teď všechny lajny, a přestože to bude s CSKA těžká bitva, necítíme se předem odepsaní," tvrdí Novotný.

Lístky na pražské duely (neděle v 17, pondělí v 19 hodin) stojí 210 korun a začnou se prodávat ve středu v poledne.

Reklama