Hlavní obsah

Dynamo - Slovan 5:1Petružálek prvními góly od prosince pečetil výhru Dynama

Moskva

Český hokejista Jakub Petružálek ukončil hned v prvním utkání play off svůj dvouapůlměsíční střelecký půst v KHL. Český útočník pečetil dvěma góly ve třetí třetině vítězství Dynama Moskva 5:1 v prvním osmifinálovém duelu nad Slovanem Bratislava.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek.

Článek

Petružálek se v KHL trefil naposledy 5. prosince ještě v dresu Chabarovsku. Další branky se však nedočkal ani po lednovém přestupu do Dynama a celkově jeho pauza trvala 18 zápasů.

Ve středu vstřelil ve 48. a 51. minutě čtvrtý a pátý gól svého mužstva, jež zahájilo pouť za obhajobou triumfu v Gagarinově poháru jasnou výhrou. Tu Petružálek podpořil ještě jednou asistencí, dvakrát nahrával jeho spoluhráč Marek Kvapil. Jediný gól svěřenců trenéra Rostislava Čady zaznamenal v druhé třetině jiný český útočník Michal Vondrka.

Vítěz základní části Petrohrad zdolal Mytišči, jež v základní části nasbíralo o 42 bodů méně, až 1:0 v prodloužení. Ve čtvrté nastavené minutě rozhodl o výhře favorita v přesilovce Nor Patrick Thoresen, jehož našel před brankou Atlantu přihrávkou český útočník Petr Průcha.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 1. zápasy:
Jaroslavl - Čerepovec 1:2
Dynamo Moskva - Slovan Bratislava 5:1 (Petružálek 2+1, Kvapil 0+2 - Vondrka 1+0)
Petrohrad - Atlant Mytišči 1:0 v prodl. (Průcha 0+1)

Reklama

Související témata: