Hlavní obsah

Lev - CSKA 1:3Lev prohospodařil vedení. S CSKA prohrál i doma a je na pokraji vyřazení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Novotný 1 : 0
29. Ožiganov 1 : 1
29. Prochorkin 1 : 2
53. Prochorkin 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté pražského Lva jsou jen krůček od vyřazení v play off Kontinentální ligy. S moskevským CSKA doma prohráli 1:3 a v sérii prohrávají už 0:3 na zápasy. Český klub sice vedl po trefě Jiřího Novotného, ale ve 29. minutě otočili stav během 39 vteřin Igor Ožiganov a Patrick Davis, ve třetí třetině pojistil výhru Nikolaj Prochorkin. Série pokračuje v pondělí od 19:00 opět v pražské Tipsport Aréně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Igor Ožiganov z CSKA Moskva (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z gólu proti Lvu Praha.

Článek

Bratislavskému Slovanu nepomohla ani elektrizující atmosféra

Lev se v úvodu bránil při vyloučení Surového, které ale přerušil faulem Kvaša, ale střelecké pokusy gólman Lva Pöpperle i jeho protějšek Staňa pochytali. Pražané postupem času získávali převahu, ale jejich tlak vedení nepřinesl. Český klub se pak ubránil i při trestu kapitána Novotného. V největší šanci aktivních domácích se ocitl v 18. minutě Surový, ale fauloval jej Igor Radulov.

Po 46 vteřinách druhé dějství už Lev slavil vedení, když po Oystrickově přihrávce zakončoval Novotný u pravé tyče do odkryté branky. Domácí se pak museli bránit při trestu Němce a šanci měl po skončení přesilovky Širokov, ale Pöpperleho nadvakrát nepřekonal.

CSKA zvládlo rychlý obrat

CSKA pak po vyloučeních Novotného a Mäenpääho hrál 32 sekund v pěti proti třem, což sice nezužitkoval, ale v pokračující výhodě vyrovnal střelou k levé tyči Ožiganov. A za 39 vteřin slavný klub z Moskvy otočil stav, když hosté přečíslili defenzívu Lva a po Skruktsově přihrávce se trefil Davis.

Vyrovnat mohl Surový, ale jeho zakončení zblízka vychytal Staňa. Na přelomu druhé a třetí třetiny hrál Lev po vyloučeních Davise na pět minut a do konce utkání a Širokova na dvě plus dvě minuty osm minut v přesilovce včetně 56 sekund v pěti proti třem. Jenže na vyrovnání nedosáhl ani po největších šancích Němce, Novotného, Surového či Danielssona.

Hosté drželi těsný náskok a byli nebezpeční i dopředu. Pöpperle zlikvidoval průnik Širokova a pak i další jeho pokus. V 53. minutě už ale proti střele Prochorkina po přečíslení CSKA neměl šanci. Stav už nezměnila ani přesilovka Lva v závěru podpořená power play.

Petružálek a Kvapil zařídili Dynamu třetí výhru nad Slovanem

Slovan Bratislava prohrál i ve třetím utkání s Dynamem Moskva, tentokrát na vlastním ledě 2:4. Dynamu stačí k postupu už pouze jedno vítězství.

Slovan začal slibně a v první třetina vedl 1:0. Když ve druhé části hry zvýšil na 2:0, domácí diváci věřili v úspěšný výsledek v tomto utkání. Jenže Dynamo právě tehdy ukázalo svou sílu a do konce třetiny dokázalo vstřelit čtyři branky. O dva se zasloužili čeští hráči Kvapil a Petružálek. Gólově se prosadil se také slovenský obránce Graňák. Ve třetí třetině už obhájce Gagarinova poháru výsledek s přehledem udržel.

Jakub Petružálek pro Sport.cz řekl, že Dynamo chce zvítězit i v pondělí a postoupit v co nejkratším možném čase. „Dnes to byl klíčový zápas. Bylo by to pro nás výhodné rozhodnout už v pondělí, abychom měli víc dnů na oddych," uvedl úspěšný střelec. Petružálek si přestup do Dynama pochvaluje. „Jsem rád, že dostávám dost prostoru na ledě. Proti Slovanu mi daří i střelecky," zdůraznil střelec tří gólů v osmifinále proti Slovanu. V nedělním utkání se Dynamo nevzdávalo ani za stavu 0:2. „Slovan hrál velmi dobře a diváci je hnali kupředu. Máme velmi silné mužstvo, které nevypustí ani jedno střídání. Je cítit, že kluci hrají spolu už třetí nebo čtvrtý rok," dodal.

Osmifinále play-off KHL (stav série 0:2)
Lev Praha - CSKA Moskva 1:3on-line
Branky: 21. Novotný - 29. Ožiganov, 29. Davis, 53. Prochorkin
Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 3. zápasy:
Čerepovec - Jaroslavl 3:2, stav série: 2:1
Atlant Mytišči - Petrohrad 3:1, stav série: 1:2
Slovan Bratislava - Dynamo Moskva 2:4 (Mojžíš 0+1 - Petružálek 1+1, Kvapil 1+0), stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články