Hlavní obsah

Dynamo Moskva nebylo nepřekonatelné. Rozhodly maličkosti, tvrdí legionář Vondrka

Bratislava

Podobně jako Lev Praha se také Slovan Bratislava coby nováček Kontinentální hokejové ligy probojoval do play-off. V prvním kole vyřazovací části - stejně jako pražský tým - však nezískal ani jednu výhru: s obhájcem Gagarinova poháru Dynamem Moskva vypadl v sérii 0:4. "Dynamo pro nás nebylo nepřekonatelné, rozhodly maličkosti. Jejich rychlé góly nebo naše chyby," tvrdí Michal Vondrka, český forvard ve službách bratislavského celku.

Foto: Sport.cz

Češi ve službách hokejového Slovanu Bratislava. Vlevo útočník Michal Vondrka, vedle něho kouč mužstva Rostislav Čada, v utkání KHL proti Ufě.

Článek

V kterém utkání byl Slovan nejblíže k vítězství?

Domnívám se, že to bylo ve druhém utkání v Moskvě, které jsme dotáhli až do prodloužení.

Ve čtvrtém utkání jste prohrávali už 0:3, ale v závěrečné třetině jste ještě utkání zdramatizovali...

Poslední třetina byla skvělá, ale bohužel jsme si před tím zase nechali vstřelit tři góly. Hodně nás nabudil první gól a následně jsme dali druhý. Chybělo málo a mohli jsme vyrovnat. Já sám jsem měl několik vteřin před koncem šanci na vyrovnání. Naznačil jsem střelu, brankář šel dolů a já to chtěl zvednout. Jenže ten puk skákal a nepodařilo se mi to.

Byl tento soupeř pro Slovan nepřekonatelný?

My jsme porazili během sezóny spoustu kvalitních soupeřů, takže ani Dynamo nebylo pro nás nepřekonatelné. Rozhodly maličkosti, jejich rychlé góly nebo naše chyby. My jsme jich bohužel udělali víc.

Diváci vás po celou sezónu podporovali a téměř všechna utkání byla vyprodaná...

Jsem doslova dojatý z atmosféry, která tady vládla. Nikdy jsem nic takového nezažil. Chtěl bych divákům moc poděkovat. Začalo to už prvním přípravným utkáním, kdy bylo vyprodáno. Já jsem tomu nechtěl věřit, co diváci předváděli po celou sezónu. Klobouk dolů.

Jak jste se ve Slovanu cítil?

Mně se tady hrozně líbilo, sezóna byla skvělá. Dostali jsme se do play-off, což byl hlavní cíl. Moc lidí nám nevěřilo, ale během sezóny jsme prokazovali vynikající výsledky. I mně osobně se dařilo a týmu jsem trošku pomohl. Moc jsem si to tady užíval, nic mi nechybělo. Město skvělé, lidé skvělí, výborní spoluhráči. Byla tady opravdu skvělá parta. Fakt jsem si to užil.

Zůstáváte ve Slovanu i pro příští sezónu?

Zatím jsem se soustředil na play -ff a nic jsem nechtěl řešit. Zatím nevím, co bude příští rok, ale chtěl bych zůstat v KHL.

Při podávání rukou na konci série jste rozmlouval s Petružálkem. Co jste si říkali?

Hrál výborně, v sérii dal pět gólů. Popřál jsem mu mnoho štěstí. Všichni Češi i Slováci hráli v Dynamu výborně a moc jsem jim blahopřál.

Co vás čeká nejbližší dny?

Vůbec netuším, co plánuje vedení Slovanu. Nejspíš pojedu na přípravný kemp s českým národním mužstvem. Ten ale začíná až za měsíc, takže zatím nevím. Nejraději bych do té doby trénoval v Praze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články