Hlavní obsah

Obránce Višňovský se vrátil domů a trénoval se Slovanem. Přijel podpořit kamaráda

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Obránce New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský (36) se ve středu nečekaně objevil na tréninku hokejistů Slovanu Bratislava. Jeho přítomnost však neznamená předčasné ukončení angažmá v NHL: slovenský zadák přiletěl domů jen na pár dní, aby podpořil svého kamaráda v těžké životní situaci.

Foto: Gary Wiepert, ČTK/AP

Ľubomír Višňovský (vlevo) v dresu New Yorku Islanders brání v utkání NHL Thomase Vaneka z Buffala.

Článek

Višňovského dobrý přítel, automobilový závodník Ján Daniš, totiž přišel o svého třináctiletého syna. Daniš minulou neděli pilotoval vrtulník, s nímž se zřítil do Váhu, a jeho syn v troskách stroje zahynul. Pravděpodobně utonul poté, co zůstal zaklíněný v kabině.

„Chci poděkovat vedení Islanders, že mi vyšli vstříc. Absolutně mě pochopili a v tomto směru se nevyskytl žádný problém," uvedl Višňovský pro deník Šport. Obránce letí už v pátek zpět do New Yorku. „V sobotu hrajeme utkání a chci být připraven," odůvodnil Višňovský svoji účast na ledě v přípravě Slovanu. „Na jednu stranu to setkání s kluky ve Slovanu bylo příjemné, ale je škoda, že jsem se na Slovensko vrátil za takovýchto okolností. Nemohu říct, že bych si to užíval," dodal obránce.

Višňovský hrál za Slovan Bratislava až do startu sezóny v NHL a dokonce v něm chtěl zůstat i po začátku zámořské soutěže. Vedení KHL však slovenskému bekovi další angažmá zarazilo, neboť má stále platnou smlouvu v NHL.

Reklama