Hlavní obsah

Dynamo - Čeljabinsk 2:1Dynamo Moskva vyhrálo první finálový duel KHL s Čejlabinskem

Moskva

Do finále play off Kontinentální hokejové ligy (KHL) vstoupili lépe obhájci titulu z Dynama Moskva, kteří zdolali Traktor Čeljabinsk 2:1. Nikdo z českých hráčů se v úvodním zápase série o Gagarinův pohár neprosadil.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek slaví s Dynamem Moskva první finálové vítězství.

Článek

Dynamo si vypracovalo dvoubrankový náskok, které soupeř dokázal jen snížit. V první třetině domácí přestříleli Čeljabinsk 12:3 a skóre otevřel v šesté minutě v oslabení Alexej Cvetkov. Při vyloučení Sergeje Soina ujel Denis Kokarev, při jehož zakončení gólman Michael Garnett ještě odolal, ale dojíždějící Cvetkov dorazil puk do branky.

Kanadský brankář, jenž udržel v play off pětkrát čisté konto, podruhé kapituloval v polovině zápasu. Nekrytý Soin našel místo mezi tyčkou a Garnettovou pravačkou.

Hostům vyšel nástup do třetí třetiny podpořený přesilovkou při vyloučení Soina, v níž brankáře Alexandra Jerjomenka překonal střelou z pravého kruhu Jevgenij Kuzněcov. Další gól už nepadl.

Z výhry Dynama se radovali i útočníci Marek Kvapil a Jakub Petružálek, za poražené hrál Jan Bulis. Série na čtyři vítězství pokračuje v pondělí znovu v Moskvě.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 1. zápas:
Dynamo Moskva - Traktor Čeljabinsk 2:1.

Reklama

Související témata: