Hlavní obsah

Čeljabinsk - Dynamo 2:3Stav série 2:4Češi pomohli Dynamu obhájit Gagarinův pohár! Z titulu se raduje Kvapil, Petružálek a Novák

Hokejisté Dynama Moskva zvítězili v šestém finálovém utkání play off Kontinentální hokejové ligy na ledě Čeljabinsku 3:2 po prodloužení, celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy a slaví zisk Gagarinova poháru. Z trofeje se radují i čeští hráči Marek Kvapil, Jakub Petružálek a Filip Novák.

Foto: www.khl.ru

Marek Kvapil pomohl Dynamu k obhajobě Gagarinova poháru.

Článek

Novák s Kvapilem si zopakovali mistrovskou radost z loňska, jejich spoluhráč Petružálek ji zažil poprvé, protože přišel v průběhu sezóny z Chabarovsku. Na straně poražených byl útočník Jan Bulis, jenž absolvoval už druhé prohrané finále, poté co před dvěma lety marně bojoval v dresu Atlantu Mytišči proti Ufě.

Dynamo mohlo rozhodnout o zisku titulu už v pondělí v Moskvě, ale Traktor si dokázal vybojovat návrat na domácí led. Také dnes začal lépe a díky brance Maxima Jakuceni z první třetiny vedl, hosté však dvěma góly v druhé části skóre otočili. Na vyrovnání se podílel Kvapil, jenž našel zpětnou přihrávkou před brankou Sergeje Soina, do vedení 2:1 poté poslal Dynamo Dmitrij Pestunov.

O první prodloužení ve finálové sérii se zasloužil finský útočník Čeljabinsku Petri Kontiola, který v 50. minutě proměnil sólo po krásné přihrávce Andreje Kosticyna. V úvodu nastavení měl velkou šanci Bulis, ale trefil pouze beton gólmana Dynama Alexandra Jerjomenka, jenž byl po zápase vyhlášen druhý rok po sobě nejlepším hráčem finále.

Poté, co oba týmy přežily v úvodních minutách prodloužení hru v oslabení, ukončil pátý ročník Kontinentální hokejové ligy v čase 65:57 dorážkou Alexej Cvetkov.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 6. zápas:
Traktor Čeljabinsk - Dynamo Moskva 2:3 v prodl. (za hosty Kvapil 0+1), konečný stav série 2:4.

Reklama

Související témata: