Hlavní obsah

Červenka si má v Petrohradu údajně vydělat přes 100 miliónů korun

Petrohrad

Útočník Roman Červenka by si měl při svém návratu z NHL do Kontinentální hokejové ligy vydělat díky tříleté smlouvě s Petrohradem 160 miliónů rublů, tedy přes 100 miliónů korun. Informaci přinesl server championat.com.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Červenka se ještě v dresu Lva Praha raduje z gólu do sítě Atlantu Mytišči. Před ním smutní gólman soupeře Stanislav Galimov.

Článek

Mistr světa z roku 2010 působil v uplynulé sezóně v Calgary a splnil si sen o angažmá ve slavné lize. Nedařilo se mu ale podle představ. Flames zůstali ve zkráceně sezóně hluboko v poli poražených mimo boje play off a nevedlo se ani samotnému Červenkovi. Odehrál 39 zápasů s bilancí devíti branek a osmi asistencí.

"Rok v NHL si možná představoval trošku jinak, chtěl trávit více času na ledě. I proto se rozhodl k návratu do Kontinentální ligy," uvedl Červenkův zástupce Aleš Volek na adresu útočníka, který byl v sezóně 2010/11 v dresu Omsku nejlepším střelcem KHL.

V Calgary měl reprezentační útočník základní plat 832 500 dolarů (16,8 miliónu korun), s bonusy mohl získat až 3,775 miliónu dolarů (76 miliónů korun). Na rozdíl od svého angažmá v Omsku nebo extraligové Slavii ale nepatřil mezi klíčové hráče a neměl na ledě prostor, na který byl v minulosti zvyklý.

V ruské mezinárodní lize odehrál Červenka 142 zápasů, v kterých vstřelil 71 gólů a přidal 61 asistencí.

Reklama

Související témata: