Hlavní obsah

Hokejový brankář Kopřiva odchází ze Slavie do Slovanu Bratislava

Ivan VilčekPrávo

Český hokejový brankář Miroslav Kopřiva přestoupil ze Slavie Praha do HC Slovanu Bratislava a bude hrát v Kontinentální hokejové lize (KHL). Podpis roční smlouvy oznámil v úterý web bratislavského mužstva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kopřiva zamířil ze Slavie do bratislavského Slovanu.

Článek

Ve Slovanu se tak v příští sezóně objeví celkem čtyři čeští hráči. Kromě Kopřivy to budou Michal Vondrka, Tomáš Mojžiš a Martin Škoula. Vondrka už odehrál i loňskou sezónu ve Slovanu a patřil mezi nejlepší útočníky.

„Devětadvacetiletý gólman je protagonistou moderního typu hokejových brankářů. Svou výškou 192 centimetrů a hmotností 94 kilogramů skvěle vykrývá prostor branky, vyznačuje se výbornými reflexy a dobrou pohyblivostí," uvedl klubový web.

Kopřivu v roce 2003 draftovala Minnesota, strávil dvě sezóny v týmu AHL Houston Aeros. Po návratu do Evropy byl jedničkou na Kladně a pak působil ve Slavii. Českou republiku reprezentoval v letech 2008 až 2011 celkem desetkrát.

Brankářskou jedničkou ve Slovanu pravděpodobně zůstane slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus, který v KHL odchytal skvělou uplynulou sezónu. Jeho dosavadní náhradník Branislav Konrád klub pravděpodobně opustí.

Reklama

Související témata: