Hlavní obsah

Kanaďan Gragnani a Ševc posílili defenzivu Lva Praha v KHL

Kanadský obránce Marc-Andre Gragnani a český zadák Martin Ševc se stali novými posilami hokejistů Lva Praha. Šestadvacetiletý Gragnani strávil prakticky celou uplynulou sezonu na farmě Caroliny v Charlotte v nižší AHL, o pět let starší Ševc působil naposledy ve švédské Skelleftee, s kterou získal titul.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Ševc vyztuží defenzivu Lva Praha.

Článek

Podle tiskové zprávy Lva podepsal Gragnani roční smlouvu. Ševc uzavřel roční dvoustranný kontrakt a v případě, že by nezískal pozici v pražském týmu KHL, může hrát za Spartu. S tou je Lev propojen v rámci Sportovního Holdingu Praha.

Gragnani má v NHL na kontě 74 zápasů a 18 bodů za tři branky a 15 asistencí za Buffalo, které jej draftovalo v roce 2005 ve třetí kole, a za Vancouver s Carolinou. Dařilo se mu v roce 2011 v play off v dresu Buffala, kdy nasbíral v sedmi duelech sedm bodů za gól a šest přihrávek. Následně reprezentoval i Kanadu na mistrovství světa na Slovensku.

V nižší AHL, kde hrál za Rochester, Portland a Charlotte, zaznamenal v 325 duelech 234 bodů za 50 gólů a 234 asistencí. V devíti duelech play off přidal čtyři nahrávky. V sezóně 2010/11 byl s 60 body nejproduktivnějším obráncem AHL. V uplynulé sezóně zaznamenal ve 42 zápasech 28 bodů a v dresu Caroliny v NHL se objevil jen v jediném utkání.

Ševc začal uplynulou sezonu v Plzni a pak zamířil do Skelleftey, s kterou se radoval už ze svého čtvrtého titulu v Elitserien. Předtím triumfoval v letech 2006, 2009 a 2011 s Färjestadem. Kladenský odchovanec už hrál v KHL v sezoně 2009/10 v dresu Dinama Minsk.

Ševc si v uplynulé sezoně připsal v dresu Skelleftey v základní části ve 37 duelech tři branky a deset asistencí. V play off zaznamenal ve 13 utkáních čtyři body (2+2). Se 14 kladnými body měl v play off nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Ševc má na kontě také 25 zápasů za českou reprezentaci. Letos se mohl dočkat premiérové účasti na mistrovství světa, ale musel ji oželet s ohledem na tamní daňové zákony. V případě, že by po skončení klubové sezóny ještě hrál ve Švédsku, kde se šampionát konal, musel by zaplatit čtyři miliony švédských korun.

Reklama

Související témata: