Hlavní obsah

Jedničkou draftu KHL je obránce Osipov, prvním Čechem byl Vrána

Jedničkou draftu Kontinentální hokejové ligy se stal ruský obránce Děnis Osipov, po němž sáhl Amur Chabarovsk. Nejvýše postaveným českým hráčem byl útočník Jakub Vrána, kterého si jako třiadvacátého v pořadí vybral Sibir Novosibirsk.

Článek

Potencionální posily si volil i Lev Praha, který jako svou první volbu získal šestnáctiletého švédského obránce Rasmuse Anderssona, jenž už hraje za seniorský tým Malmö.

Loňský nováček KHL Lev v průběhu pěti kol volil pětkrát a dále si vybral brankáře Karla Vejmelku, který momentálně působí v Pardubicích, obránce Tomáše Havlína (Liberec), útočníka Samuela Ollendera (Vítkovice) a útočníka Josefa Stříbrného (Litvínov).

O Čechy byl zájem

Zájem o české hráče měly i další kluby. Čerepovec si vybral útočníka Davida Pastrňáka (Södertälje), Slovan Bratislava obránce Patrika Kocha (Brno), Dinamo Riga obránce Filipa Pyrochtu (Liberec), Novosibirsk útočníka Pavla Jenyše (Brno), Petrohrad útočníka Lukáše Vopelku (Örebro) a hned dva Čechy získal nováček soutěže Záhřeb. Za chorvatský klub by mohli hrát útočníci Václav Karabáček (Salcburk) a Jiří Smejkal (České Budějovice).

V draftu KHL získávají kluby práva na hráče do jejich dvacátých narozenin, tito hokejisté však do soutěže nakonec nemusejí vůbec zamířit. Například v roce 2010 byl jedničkou český útočník Dmitrij Jaškin, který působí v zámoří. Před rokem byl nejvýše postaveným Čechem Radek Faksa, jenž rovněž hraje za Atlantikem.

Reklama