Hlavní obsah

Lev Praha získal z Novosibirsku práva na útočníka Kubalíka

Lev Praha získal z Novosibirsku za finanční kompenzaci práva na českého hokejového útočníka Tomáše Kubalíka. Nyní plánuje třiadvacetiletému plzeňskému odchovanci, který působil v uplynulé sezóně na farmách Columbusu a Winnipegu, nabídnout smlouvu pro příští ročník Kontinentální ligy. Klub to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Tomáš Kubalík (vpravo).

Článek

O Kubalíkovy služby se ucházel i další účastní KHL Slovan Bratislava, ale z Novosibirsku, který jej draftoval v roce 2010 jako celkově osmého hráče v pořadí, získal hráče Lev.

Kubalík byl v NHL v březnu vyměněn z Columbusu do Winnipegu. Na farmě Blue Jackets ve Springfieldu v uplynulé sezóně nasbíral v 54 zápasech 21 bodů za 14 branek a sedm asistencí, v záložním týmu Jet v St. John's zaznamenal v devíti duelech tři přihrávky.

V NHL draftoval Kubalíka Columbus v roce 2008 v pátém kole. Hokejista se do zámoří vydal o rok později, kdy zamířil do juniorské QMJHL do celku Victoriaville Tigres. Pak se přesunul do Springfieldu a v sezónách 2010/11 a 2011/12 dostal v NHL příležitost celkem ve 12 zápasech, v nichž si připsal čtyři body za gól a tři asistence.

Reklama

Související témata: