Hlavní obsah

Skončí Jágr v NHL? „68“ lanaří pražský Lev, zálusk si dělá i na Eliáše se Židlickým

Praha

I ve svých jednačtyřiceti letech dokazuje, že na NHL pořád má. Jaromír Jágr se nyní se svým Bostonem připravuje na finále Stanley Cupu proti Chicagu, po jeho skončení však bude řešit svou budoucnost. S ohledem na výkony se dá předpokládat, že zájem o služby české legendy budou mít za oceánem mnohé kluby. Už teď ale situaci okolo Jágra monitoruje rovněž pražský Lev. A jediný český účastník KHL si dělá zálusk i na další české hvězdy!

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

O Jaromíra Jágra projevil zájem Lev Praha.

Článek

Jágrovi po sezóně končí v Bostonu smlouva a právě český útočník bude v hokejovém světě horkým zbožím. A stranou nechce zůstat ani Lev Praha. „Jsme v kontaktu v zásadě se všemi špičkovými českými hokejisty. Ať už s těmi, kteří aktuálně smlouvu nemají, nebo i s těmi, kteří kontrakt mají, ale v budoucnu by za Lva mohli hrát," řekl Jiří Nikodým, tiskový mluvčí Sportovního holdingu Praha (SHP), který sdružuje několik sportovních klubů, včetně právě Lva.

„Situace okolo Jaromíra Jágra se bude odvíjet od toho, jak mu dopadne sezóna s Bostonem. Po skončení Stanley Cupu budeme mluvit s jeho agentem Petrem Svobodu," prozradil Nikodým s tím, že první jednání na určité úrovni již proběhla. I on si však uvědomuje, že Jágr zřejmě bude preferovat setrvání v zámoří.

Jágr však není jediným hráčem, kterého by Lev v příští sezóně rád měl ve svém kádru. „Zájem máme třeba o Patrika Eliáše, Marka Židlického, Petra Koukala nebo Tomáše Vincoura," přiznal Nikodým. I v těchto případech si ale uvědomuje, že bude těžké konkurovat NHL nebo zámožným ruským celkům z KHL.

Červenku do Lva nezlákalo ani 2,5 miliónu eur

„Eliáš se Židlickým nám nedali jasná stanoviska, spíše ale budou mít snahu zůstat ještě pro příští sezónu v zámoří," řekl Nikodým a nechtěl prozradit, jak lukrativní smlouvu by byl Lev schopen oběma hráčům nabídnout. „O konkrétní částce jsme se s nimi nebavili, finance jsou až na druhém místě. V první řadě jde o to, jestli za nás budou chtít hrát."

Eminentní zájem Lev projevil i o Romana Červenku, který se rozhodl ukončit své angažmá v Calgary a vrátit se do Evropy. Hráči, jenž za pražský klub odehrál i pár zápasů v letošní sezóně během výluky NHL, nabídl smlouvu na 2,5 miliónu euro, mistr světa z roku 2010 ale nakonec podepsal Petrohradu. I proto, že ten přišel ještě s o milión a půl vyšší sumou.

„To byl celkem pochopitelný argument, proč se dohodl právě s Petrohradem," uvědomuje si Nikodým a připojuje další důvod, proč je pro hráče angažmá v Rusku lukrativnější. „Nahrává tomu daňový systém. Zatímco u nás hráči daní čtyřicet procent, v Rusku jen třináct." I proto Lva odmítl Tomáš Vincour, jemuž byl nabídnut plat 700 000 dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články