Hlavní obsah

Legendární Fjodorov chystá velký návrat. Ve třiačtyřiceti letech chce znovu na led

Moskva

V Rusku se schyluje k velkému comebacku. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a trojnásobný mistr světa Sergej Fjodorov chystá údajně návrat na led. Informoval o tom ve čtvrtek server ruského deníku Sport Express.

Foto: Profimedia.cz

Ruský hokejový útočník Sergej Fjodorov.

Článek

Třiačtyřicetiletý Fjodorov, který v NHL hájil barvy Detroitu, Anaheimu, Columbusu a Washingtonu, ukončil svoji bohatou hráčskou kariéru v roce 2012. Následně se stal generálním manažerem CSKA Moskva a právě dres slavného mužstva by mohl v nadcházející sezóně obléknout.

Zmiňovaný deník uvedl, že by hvězdný centr měl s bývalým armádním klubem absolvovat předsezónní přípravu, a pokud by mu to fyzický stav dovolil, okusil by i zápasy v Kontinentální lize, kterou si naposledy zahrál za Magnitogorsk.

Rodák z Pskova odstartoval kariéru v Dinamu Minsk a poté odešel do CSKA, kde strávil čtyři roky. V roce 1990 zamířil do kanadsko-americké NHL, v níž během dvaceti sezón nasbíral celkem 1179 bodů za 483 gólů a 696 asistencí. Největších úspěchů dosáhl v organizaci Red Wings. S Detroitem slavil hned třikrát zisk Stanleyova poháru.

Pokud k návratu Fjodorova opravdu dojde, stane se třetím nejstarším hokejistou, který by nastoupil v KHL. V šestačtyřiceti letech strážil klec Spartaku Dominik Hašek, za CSKA si pak v jedenapadesáti letech zahrál jeden zápas obránce Vjačeslav Fetisov.

Reklama

Související témata: