Hlavní obsah

Novák i Petružálek budou doma slavit s Gagarinovým pohárem

Praha

Dvojice českých hokejistů Filip Novák a Jakub Petružálek si na přelomu týdne užije doma oslavy zisku Gagarinova poháru. Čeští reprezentanti ovládli v dresu Dynama Moskva play off Kontinentální ligy a nyní dostanou po vzoru NHL šanci užít si klubový triumf s fanoušky, kamarády i rodinnými příslušníky. S pohárem mohl slavit i Marek Kvapil, který se ale stejně jako před rokem rozhodl nabídku nevyužít.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek

Článek

Loni se v dresu Dynama radoval i Novák, který se letos rozhodl oslavy upravit. "Před rokem jsem měl pohár u sebe ve fitness centru, kam sice přišlo dost lidí, ale letos jsem chtěl, aby ta možnost byla větší," řekl Novák ČTK.

Rozhodl se proto své oslavy spojit se sobotní charitativní akcí "Benefice pro centrum Bazalka", která se uskuteční v beachovém areálu u českobudějovické Sportovní haly. "Spolupracuji s nimi již tři roky, tak jsme se dohodli, že jej tam vystavíme a všichni budou mít možnost se s ním vyfotit," uvedl jedenatřicetiletý Novák, který společně se svým slovenským spoluhráčem Dominikem Graňákem nastoupí i v beachvolejbalovém turnaji osobností.

Vedle Nováka a Graňáka by se v turnaji měli dále představit například Aleš Kotalík, Milan Michálek, Martin Hanzal, Jakub Kovář, fotbalista Tomáš Řepka a řada herců a hereček. "Bude tam i řada atrakcí pro děti a večer je připraven tříhodinový koncert, jehož hlavní hvězdou bude kapela Support Lesbiens. Vše pořádá Martina Pártlová a Jarda Hrubý," dodal mistr světa z roku 2010.

Petružálek se bude v Litvínově i podepisovat

V neděli Novák předá pohár Petružálkovi, který si jej odveze do Litvínova. V úterý od 15 hodin jej budou mít šanci vidět zájemci na Zimním stadionu Ivana Hlinky. "Dohodl jsem se s vedením litvínovského klubu, že jej tam vystavím a uskuteční se tam i podpisová akce," řekl Petružálek ČTK.

Akce je naplánovaná na dvě až tři hodiny, ale bude záležet na zájmu fanoušků. "Uvidíme, kolik lidí přijde. A tomu se vše přizpůsobí," uvedl Petružálek, který před lety z Litvínova neodcházel do zámoří zrovna v nejlepším.

Přesto neuvažoval o tom, že by pohár v mateřském klubu nepředvedl. "V Litvínově je pořád hodně lidí, kterým jsem vděčný za to, kde jsem," řekl Petružálek, který po sezoně Dynamo opustil a vrátil se do Chabarovsku.

Novák i Petružálek plánují i soukromé části oslav - v Českých Budějovicích v sobotu, v Litvínově v úterý. "Nic velkého to ale nebude," uvedl Petružálek, od kterého se pohár ve středu zpět do Ruska.

Reklama

Související témata: