Hlavní obsah

Tatíček udělal radost dědovi, ale ví, že s přesunem do Lva přijde i kritika od rodičů

Praha

Po sedmi letech se rozhodl, že je načase dát sbohem švýcarskému Davosu, se kterým slavil hned tři mistrovské tituly a vrátit se do Čech. Ne však do extraligy, útočník Petr Tatíček kývnul na nabídku pražského Lva a poprvé v kariéře si vyzkouší Kontinentální hokejovou ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Lva Praha (zleva): Martin Ševc, Michal Řepík, Petr Tatíček a Tomáš Kubalík během prvního setkání před novou sezónou v holešovické Tipsport Areně.

Článek

Proč jste se rozhodl dát úspěšnému angažmá v Davosu sbohem a vrátit se domů?

Už jsem tam byl sedm let a dva roky po sobě jsme neměli úspěch. Potřeboval jsem změnu, nový náboj. Dostal jsem nabídku od Lva, což pro mě bylo super, a tak jsem se rozhodl z Davosu odejít. Ale jsem hrozně vděčný, že jsem mohl být v takovém mančaftu. Byla to tam fakt paráda a bylo těžké rozhodnout se odejít. Ale myslím si, že jsem udělal dobře.

Švýcarsko je vysněnou destinací nejen po hokejové stránce, mnoho lidí nedá na život pod Alpami dopustit. Co s vámi dělá návrat domů?

Bydlím na vesnici u Kladna a to je pro mě domov číslo jedna. V Davosu to bylo nádherné, ale já jsem spokojený tady v Čechách. Všechno mi vyhovuje tak, jak to je teď.

Co si od KHL, kterou okusíte poprvé v kariéře, respektive od Lva slibujete?

Hrozně se na to těším. Takhle moc už jsem se na hokej dlouho netěšil. Musím se trošku rozkoukat, protože je tu spousta nových lidí, takže zatím je to takový zmatek. Pro mě Lev reprezentuje český hokej a to se mi na tom líbí. To je pěkné.

Budete muset v KHL nějak změnit styl své hry, nebo si budete hrát to svoje?

Budu hrát to, co umím, abych se uplatnil. Trenér pro mě musí najít nějakou roli a já se samozřejmě podřídím, udělám, co bude potřeba a co bude v mých silách.

Onou rolí by mohl být střelec?

To nevím. Góly chci samozřejmě dávat, rád je dávám, za střelce se ale nepovažuju.

Uvědomujete si, že budete pod větším drobnohledem českých fanoušků? Vaše jméno sice znají, ne mnoho z nich vás ale v poslední době mělo možnost sledovat...

Je to možné, tady mě nikdo nezná. Ale myslím si, že fanoušci chodí hlavně na svůj mančaft a ne moc na jednotlivce, takže je mi úplně jedno, jestli mě lidi znají, nebo ne.

Nemáte strach z náročného cestování, které se v KHL s tím ve Švýcarsku nedá vůbec srovnávat?

Nemám. Bavil jsem se o tom s Kubou Voráčkem a všechno prý ve Lvu bylo super, včetně letadla. Byl jsem v Americe i Kanadě, takže v dlouhých tripech nevidím žádnou překážku. Zvyknu si na to dobře.

Přivítal otec, asistent trenéra kladenských hokejistů, že vás teď bude mít víc pod kontrolou?

Spíš máma je nadšená. Relativně dlouho mě neviděla hrát hokej a teď bude mít možnost. Manželka je taky hrozně ráda, už potřebovala kamarády, protože v Davosu byla pořád sama A hlavně jsem rád za dědu, který je obrovský fanoušek, že se na mě bude moci přijet podívat a prožívat to. Deset let mě neviděl hrát hokej naživo.

Jsou hovory s otcem o hokeji často na pořadu dne?

Naopak se o něm bavíme velmi málo. Myslím, že toho má plné zuby a ani já už hokej neprožívám tolik, jako dřív. Mám doma malé děti. Člověk může někdy mít blbou náladu, jenže po celém dni ho děti srovnají a ráno se zase těší na zimák a má čerstvou hlavu.

Ani vaše výkony táta nehodnotí?

Mě rodiče hrozně málo viděli na hokeji v posledních letech, takže mě moc hodnotit nemůžou.

Teď se jim naskýtá příležitost...

Ano, kritika teď přijde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články