Hlavní obsah

Zběh Kovalčuk se upsal Petrohradu na čtyři roky

Petrohrad
Aktualizováno

Hokejový útočník Ilja Kovalčuk, který minulý týden nečekaně ukončil angažmá v New Jersey Devils, podepsal čtyřletý kontrakt s ruským Petrohradem. Za SKA hrál už minulou sezónu během výluky v NHL, v 36 zápasech nasbíral 42 bodů za 18 gólů a 24 asistencí. Finanční podmínky klub nezveřejnil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilju Kovalčuka (vpravo) v Petrohradu minulou sezónu trénoval také český kouč Miloš Říha.

Článek

Svým zběhnutím ze zámořské ligy vyvolal Kovalčuk bouřlivou reakci. Například jeho spoluhráče Patrika Eliáše šokoval způsob, jak třicetiletý Rus ukončil i přes platnou lukrativní smlouvu s New Jersey zámořskou kariéru a vrátil se domů.

"Za osmnáct let v NHL jsem něco podobného neviděl," řekl útočník Ďáblů.  "Není pochyb, že to bude mít vliv na tým... Loni jsme ztratili Zacha (Pariseho), teď Kovyho. Bude zajímavé, jak se s tím majitelé vyrovnají," dodal český reprezentant.

Zároveň uvedl, že si umí v týmu představit Jaromíra Jágra, který po odchodu z Bostonu stále čeká na nabídky od klubů.

Kovalčuk před třemi roky podepsal s Jersey smlouvu na patnáct let s celkovým platem 100 miliónů dolarů. Do vypršení kontraktu tak měl ještě dostat 77 miliónů. V Petrohradu bude spoluhráčem českého útočníka Romana Červenky, který do SKA zamířil v květnu po odchodu z Calgary.

Reklama

Související témata: