Hlavní obsah

Hokejisté Čeljabinsku prchali z ledu. V hale je bomba, vyhrožoval anonym

Čeljabinsk/Praha

Trénink hokejistů Traktoru Čeljabinsk skončil předčasně zhruba po dvaceti minutách poté, co anonym telefonicky oznámil uložení bomby v hale. Tým účastníka KHL, jehož dres obléká i český útočník Jan Bulis, byl neprodleně evakuován a prostory stadiónu prohlédli pracovníci bezpečnostních složek.

Foto: Sport.cz

Záchranka a hasičský vůz u haly Traktoru Čeljabinsk.

Článek

O případu informoval na svém twitterovém účtu kanadský gólman mužstva Michael Garnett a připojil fotografii vozů záchranné služby a hasičského sboru před halou.

„Museli jsme rychle opustit halu, ale žádná panika nevznikla, říkali jsme si, že to bude nejspíš planý poplach, nějaký hloupý žert. Pak jsme se rozjeli domů," popsal obránce Dmitrij Rjabykin situaci pro Sovětskij sport.

Ředitel Traktoru Vladimir Krečin později ruskému deníku řekl, že na linku volal 14letý chlapec, jehož identitu už policie zná.

Hokejisté Čeljabinsku měli letos Traktor Arenu uzavřenou již jednou poté, co ji 15. února poškodil pád meteoritu.Ten na Uralu zranil v Čeljabinsku a okolí stovky lidí a způsobil škody kolem jedné miliardy rublů (přes 630 miliónů korun).

Reklama

Související témata: