Hlavní obsah

Slovan Bratislava začne druhou sezónu v KHL bez Šatana

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Jednání mezi vedením hokejového klubu Slovan Bratislava a někdejším kapitánem mužstva Miroslavem Šatanem ztroskotala. Hokejisté Slovanu tak vstoupí do druhého roku svého působení v Kontinentální hokejové lize (KHL) oslabeni o zkušeného útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský útočník Miroslav Šatan (vlevo) hrát ve Slovanu Bratislava od začátku sezóny nebude.

Článek

Šatan se zdržuje s rodinou ve Spojených státech a na nové smlouvě se měl s klubem dohodnout do 25. července. To se však nestalo a generální manažer Slovanu Maroš Krajči v úterý oznámil, že se se Šatanem definitivě nedomluvil na nové smlouvě. „Miro ještě není připraven bavit se o další sezóně a my už nemůžeme déle čekat," uvedl Krajči pro televizi Markíza.

Generální manažer Slovanu řekl, že klub hledá za Šatana adekvátní náhradu. „Máme v tomto směru něco rozdělané. Nechci však prozrazovat žádná jména, dokud to není definitivně podepsané," řekl Krajči. Nevyloučil však, že pokud by v průběhu sezóny došlo ke zraněním některého z hráčů Slovanu a Šatan by byl volný, vzájemná spolupráce by mohla pokračovat.

Šatan nastoupil naposledy v dresu Slovanu 2. listopadu 2012 v Praze v utkání proti Lvu. Po tvrdém zákroku svého krajana Zdena Cháry však utkání nedohrál. Šatan se však překvapivě objevil ve slovenském dresu na letošním světovém šampionátu. Osmatřicetiletý Šatan, jediný držitel všech čtyř slovenských medailí ze světových šampionátů, by se rád zúčastnil olympijských her v Soči, zatím se však neví, v jakém týmu bude nadcházející sezónu hrát.

Reklama

Související témata: