Hlavní obsah

Lev Praha podle tisku získal zkušeného Fina Nika Kapanena

Helsinky
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha získali po Rusovi Nikolaji Žerděvovi další zvučnou posilu se zkušenostmi z NHL. Podle listu Ilta-Sanomat bude za jediný český klub v KHL hrát zkušený finský útočník Niko Kapanen, mistr světa z roku 2011. Na zkoušku navíc přichází i švédský forvard Patrik Zackrisson.

Foto: Martti Kainulainen, ČTK

Finský hokejista Niko Kapanen s bronzovou olympijskou medaili z Vancouveru.

Článek

Pětatřicetiletý Kapanen působil posledních pět sezon v Kazani, předtím odehrál téměř 400 zápasů v NHL za Dallas, Atlantu a Phoenix. V dresu finské reprezentace kromě zlata ze Slovenska získal na světových šampionátech a olympijských hrách tři stříbrné a tři bronzové medaile.

Podle finského listu by se měl Kapanen k pražskému celku připojit ve své vlasti, kde se Lev aktuálně připravuje na novou sezonu a dnes hraje první duel proti Čerepovci. V kádru Lva bylo před Kapanenovým příchodem už pět Finů, mimo jiné brankář zlatého týmu z Bratislavy Petri Vehanen.

V táboře Lva se však rozšiřuje i švédská kolonie, neboť s klubem podepsal zkušební kontrakt útočník Patrik Zackrisson. Šestadvacetiletý hráč, který nastoupil i k 36 zápasům za reprezentaci Tří korunek, působil v uplynulé sezóně v Linköpingu. K týmu se stejně jako Kapanen připojí na soustředění ve Finsku, první trénink by měl absolvovat v sobotu. Zackrisson se ve Lvu potká s krajany Porselandem, Thörnbergem, Danielssonem a Ridderwallem.

Reklama