Hlavní obsah

Hossa si ze mě furt dělá srandu, říká gólman Sedláček usilující o angažmá v Rize

Praha

Zlín dotáhl až do finále extraligy, pak se Jakub Sedláček vydal usilovat o první angažmá v cizině. Účinkování na Prague Hockey Cupu bude pro třiadvacetiletého brankáře zřejmě klíčové, jestli na zkoušce v lotyšské Rize uspěje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Jakub Sedláček v dresu lotyšské Rigy, v níž je na zkoušce.

Článek

Odchytal jste na úvod vítězný zápas proti Kazani, jaký z něj máte pocit?

Věděl jsem předem, že v tomto zápase budu v brance. Bál jsem se, abych nebyl až moc nervózní, že se musím předvést hned takhle naostro, ale zvládl jsem to docela v klidu. Doufám, že jsou v klubu spokojení. Možná mi pomohlo i známé prostředí, přece jen jsem každý rok v Holešovicích chytal.

Jak vycházíte s dalšími brankáři, Švédem Tellqvistem a reprezentantem Jučersem?

Zkušení gólmani neberou druhé jako konkurenty, takže Tellqvist se mi snaží spíš pomáhat. Jen jsem mu svou lámanou angličtinou říkal, že na mě musí mluvit pomaleji. Jučers má potíže s rukou a do Prahy vůbec nejel. V kabině zatím cítím kamarádskou atmosféru, to je příjemné.

Rychle jste si v Rize zvykl?

Na začátku to bylo takové, že přijdete do nového týmu a rychle vycítíte, že je to jiný level než extraliga. Všichni hráči jsou nalítaní, ale snad jsem tempo včas zachytil. Riga je krásná, taková malá Praha. Překvapilo mě, že tam všichni mluví anglicky.

Hledal jste si už ve městě zázemí?

Zatím bydlím na hotelu, ale pokud dostanu smlouvu, našel bych si apartmá poblíž místa, kde bydlí Marcel Hossa. To je persona, jeden z nejlepších hráčů v mužstvu. Hodně mi pomáhá, ale taky si ze mě jako mazák dělá furt srandu. Už mu ale na nic neskočím.

Tušíte, co teď bude s vámi dál?

Možná budu chytat na turnaji ještě ve čtvrtek, ale doufám, že by se už v Praze o mně mělo rozhodnout. Manažer klubu Sejejs se chystá jednat s agentem Čechmánkem. Moc bych si přál v Rize zůstat, ale žádný krizový scénář nevymýšlím. Musím počkat, jak to se mnou bude.

Reklama

Související témata: