Hlavní obsah

Záhada v KHL. Záhřeb měl vyhrát zápas nováčků, který se nikdy nehrál

Praha

Medveščak Zábřeb zdolal v přípravném utkání dvou nováčků Kontinentální hokejové ligy Admiral Vladivostok 3:2 po samostatných nájezdech. Že na této zprávě není nic neobyčejného? Možná by nebylo, kdyby zástupci chorvatského celku netvrdili, že se žádný zápas neodehrál. Proč jej však oficiální stránka KHL vysílala textovým on-line přenosem?

Foto: Sport.cz

Hokejisté Medveščaku Záhřeb.

Článek

K duelu údajně mělo dojít v pondělí 12. srpna a o výhře Záhřebu následně informovala i některá ruská média, která informace patrně čerpala právě z portálu khl.ru. Podle něj měli branky chorvatského celku vstřelit Ryan Vesce a Luke Walker, v nájezdech se pak prosadili Andrew Murray a Charles Linglet.

„Žádný přípravný zápas jsme v pondělí nehráli! Měli jsme volný den. Jsme překvapeni informacemi zveřejněnými ruskými médii. Nevíme, proč tomu tak bylo," ohradil se Medveščak prostředním svého účtu na twitteru.

Web kontinentální hokejové ligy i ruské internetové portály následně informace o údajném duelu stáhly. Verzi Medveščaku o výmyslu by potvrzovalo několik faktorů. Zaprvé prý v sestavě jeho týmu uveřejněné na webu KHL figurovala i jména hráčů, kteří klub již opustili. Den předtím navíc Záhřeb porazil v přípravě slovinskou Olympii Lublaň a nezdá se moc pravděpodobné, že by o dvacet čtyři hodin později absolvoval další zápas.

A pak třetí argument - zatímco Medveščak se na svou premiérovou sezónu v KHL chystá na soustředění ve slovinském Mariboru, další nováček Vladivostok se v minulém týdnu připravoval v Čechách, kde podlehl Plzni a brněnské Kometě.

Zástupci Vladivostoku se k celé záležitosti nevyjádřili, stejně jako vedení KHL dosud nevysvětlilo, proč na svých stránkách textový on-line uveřejnilo. I proto dál vzniká prostor k různým spekulacím.

Reklama

Související témata: