Hlavní obsah

Lev - Kazaň 3:4 SNLev podlehl v nájezdech Kazani, v pátek ji vyzve opět ve finále

Hokejisté pražského Lva podlehli v posledním utkání v rámci skupiny na domácím turnaji Prague Hockey Cup Kazani 3:4 po samostatných nájezdech. I přes porážku si však pořádající tým zahraje v pátečním finále. Jistotu dala Pražanům porážka Rigy s Ufou 0:1 v odpoledním utkání.

Foto: Sport.cz

Útočník pražského Lva Niko Kapanen.

Článek

Téměř dva a půl tisíce diváků čekalo i přes šance Justina Azeveda a českého forvarda Tomáše Vincoura ve službách ruského celku v první třetině na gól marně. Jako první nakonec udeřila před polovinou utkání Kazaň, ale Nathan Oystrick v přesilovce vyrovnal. Soupeř však brzy kontroval a Chris Bourque zvyšoval krátce před druhou přestávkou už na 3:1 pro Kazaň.

I přes jistotu místenky ve finále však Lvi dokázali z nepříliš dobře rozehraného zápasu vydolovat alespoň bod, když nejprve snížil Petr Vrána a v 51. minutě Nikolaj Žerděv vyrovnal. V prodloužení Pražané přestáli bez úhony oslabení při trestu Azeveda, ale nájezdy nezvládli. Za Kazaň naopak dokázali skórovat Tim Stapleton a Bourque.

V souboji o celkové prvenství, který začne v 17:30 si výběr kouče Václava Sýkory zopakuje duel se čtvrtečním sokem z Kazaně. O třetí příčku se utkají Riga s Ufou.

"Je to pro nás pozitivní, že jsme ve finále a nehrajeme o třetí a čtvrté místo. Je to první ročník a jsme rádi, že máme šanci si o pohár zahrát. Půjdeme do toho naplno, každopádně chceme vyhrát, i když je to příprava. Hrajeme doma a bylo by to pro nás skvělé," řekl útočník Petr Vrána. "Je cítit v šatně, že nálada je lepší, když se vyhrává."

Do zápasu naskočil místo Jiřího Novotného a převzal od něj i kapitánské céčko. "Dozvěděl jsem se to na poslední chvíli, že budu hrát. Jirkovi nějak nebylo dobře. Asi jsem to céčko dostal za to. Dneska tam bylo hodně konverzací s rozhodčími, takže toho bylo dost," řekl Vrána.

Zápas byl plný emocí, což vyvrcholilo v závěru základní hrací doby bitkou Nathana Oystricka s Arťomem Lukojanovem. "Každý zápas je vypjatý. Všichni mají své ego, s někým se srazíte, je tam pár nezapískaných faulů a emoce vyplujou na povrch. Věděli jsme, že spolu hrajeme i zítra a možná to bude taky zajímavé," dodal Vrána.

Prague Hockey Cup, turnaj týmů KHL:
HC Lev Praha - AK Bars Kazaň 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:3, 2:0 - 0:0)
Branky: 33. Oystrick, 47. Vrána, 51. Žerděv - 27. Zacharčuk, 34. Lukojanov, 40. Bourque, rozhodující sam. nájezd Stapleton.
Dinamo Riga - Salavat Julajev Ufa 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Konečná tabulka:
1.Kazaň3111010:56
2.Lev Praha311108:76
3.Ufa310022:73
4.Dinamo Riga301116:73
Další program - pátek 16. srpna:
13:00 o 3. místo: Dinamo Riga - Salavat Julajev Ufa,
17:30 finále: HC Lev Praha - AK Bars Kazaň.

Reklama

Související témata: