Hlavní obsah

Kouč Sýkora byl rád, že Lev hrál na turnaji v Praze velmi dobře

Praha

Velmi dobrý pocit měl z vystoupení hokejistů Lva Praha na Prague Hockey Cupu trenér Václav Sýkora. Jeho svěřenci zdolali Ufu (1:0), Dinamo Riga (4:3 po samostatných nájezdech) a porážku (3:4 po samostatných nájezdech) dnes oplatili Kazani finálovou výhrou 4:1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Lva Praha Václav Sýkora během turnaje Prague Hockey Cup.

Článek

"Jsme samozřejmě spokojení. Nejde jen o to vítězství, ale myslím si, že i výkon týmu byl na velmi dobré úrovni. Kazaň je bezpochyby jedním z nejlepších mužstev v KHL a my jsme s nimi odehráli dva velmi dobré zápasy ve dvou dnech," řekl novinářům Sýkora. "Velmi si toho cením, protože to bylo fyzicky náročné. Měli jsme předtím ještě náročný program přípravy."

Po čtvrteční prohře 3:4 po samostatných nájezdech dnes Lev Kazani porážku oplatil. "Oba zápasy byly vyrovnané, my jsme se v druhém prosadili více střelecky. To nás jedině těší. Jsem rád, že kluci po té velké zátěži dokázali zápas odmakat od první do poslední minuty. Jinak se nedalo s Kazaní vyhrát. Je to tým, který využije každé slabší chvilky soupeře. Dokázali jsme odehrát každé střídání, jak jsme měli," prohlásil kouč Lva.

Je rád, že se jeho tým při premiérovém turnaji klubů KHL v Praze prosadil. "Určitě je pozitivní, že jsme tak silně obsazený turnaj dokázali vyhrát. Zvyšuje to sebevědomí týmu a jednotlivých hráčů. Úroveň týmů byla vysoká. Je to povzbuzení do další práce. Do začátku soutěže je dlouhá doba a není ještě všechno ideální. Může nás to vítězství těšit, ale nesmí nás uspokojit," řekl.

Sýkora chválou nešetřil

V kádru je v přípravě včetně brankářů přes třicet hráčů a Sýkora má z výkonů všech pozitivní dojmy. "Musím pochválit v podstatě všechny hráče. Měli jsme na turnaji problémy jen při vstupu do zápasu s Ufou, tam nás podržel Atten Engren. Pak v průběhu turnaje šel výkon všech hráčů nahoru a projevilo se to na hře týmu," uvedl zkušený trenér.

Podle něj mají všichni šanci se do týmu pro KHL dostat, v náročném programu soutěže chce mít Sýkora k dispozici široký kádr. "Bude velice těžké vybírat, ale myslím si, že skoro nikdo neodejde. Přijdou zranění, nám se teď během turnaje stalo, že nám vypadla úplně celá jedna pětka," řekl Sýkora s tím, že se Ondřej Němec, Jiří Novotný, Erik Christensen a Petr Tatíček opět rychle vrací do tréninku.

V případě zdravotních potíží hráčů by neměl Lev kde brát náhradu. "Nemáme záložní tým, tak musíme mít široký kádr. Možná odejdou jeden, dva hráči. Bude těžké rozhodnout, kdo na začátku naskočí do těch čtyř pětek, ale je těžké něco předjímat. Ještě nás čeká jeden turnaj v Rize a dva přípravné zápasy, čtyři hráči jedou s národním mužstvem na Euro Hockey Tour. Uvidíme, v jakém stavu mužstvu bude," doplnil Sýkora.

Reklama

Související témata: