Hlavní obsah

Hokejový obránce Tomáš Kaberle by údajně mohl hrát v KHL za Minsk

Praha

Hokejový obránce Tomáš Kaberle by údajně mohl v nadcházející sezóně působit v Kontinentální lize v dresu Dinama Minsk. Podle informací deníku Sport pětatřicetiletý bek s vedením běloruského klubu jedná a brzy by mohlo dojít k dohodě.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Kaberle (na ledě vpravo) vypomáhal v loňské sezóně v době výluky NHL Kladnu.

Článek

"Trenér se mě hned ptal, co na Kaberleho říkám. Odpověděl jsem mu, že jestli ho dokážou přivést, smeknu klobouk. Takový borec by se nám strašně hodil a výrazně pomohl," uvedl ve Sportu útočník Zbyněk Irgl, který za Minsk hraje.

Druhý z českých krajánků v Dinamu, obránce Lukáš Krajíček, na pondělním srazu ČTK řekl, že vedení klubu momentálně intenzivně uvažuje o posílení o dva zahraniční hráče. Ruská média informují o tom, že Minsk jedná s běloruským reprezentačním útočníkem Alexejem Kaljužným.

Dvojnásobný mistr světa Kaberle, jenž před dvěma lety v dresu Bostonu vyhrál Stanleyův pohár, je momentálně bez angažmá. Po sezóně jej totiž Montreal vyplatil ze smlouvy a český obránce je tak volným hráčem.

V zámoří však podle všeho o služby kladenského odchovance velký zájem není. Spekulovalo se ale o tom, že by se mohl na zkoušku zapojit do přípravy některého z týmů před nadcházející sezónou NHL.

Účastník olympijských her v Salt Lake City, Turíně a Vancouveru je momentálně v Torontu, kde žije a trénuje s dalšími hráči bez smlouvy. Před dvěma dny se mu narodila dcera.

Reklama

Související témata: