Hlavní obsah

V Dynamu se trénuje čtyřikrát denně. Jsou to galeje, říká obránce Novák

Praha

Dvakrát po sobě zažil hokejový obránce Filip Novák mistrovské oslavy v KHL a před novou sezónou, která začne už ve středu, v Dynamu Moskva nemůže mít žádnou menší ambici než titul.

Foto: Právo

Obránce Dynama Moskva Filip Novák.

Článek

Vyhlašuje klub útok na mistrovský hattrick?

To je úplně jasné, zase budou chtít získat Gagarinův pohár, to se neochodí. Nemyslím si ale, že by se tím nějak stupňoval tlak na mužstvo. Už loni byl značný, když po nás chtěli obhajobu titulu, a letos žádný rozdíl ve velikosti očekávání úspěchu nebude.

Je ale v silách Dynama znovu triumfovat v KHL?

Za poslední dvě sezóny se v týmu usadil takový vítězný duch, že otáčíme i zdánlivě ztracená utkání. Za každého stavu všichni věří, že to dopadne dobře. Těžko něco zaručit předem, k favoritům ale patříme. Jen se musí makat.

Vypadala podle toho i příprava?

Byly to galeje, jako vždycky. Rusové jsou hodně pověrčiví, což jim nedovolí něco změnit, když zkušenost z předchozích let ukazuje, že se právě tohle vyplácí. Už třetí rok po sobě jede úplně stejný model přípravy, čtyři tréninky denně. Nic těžšího jsem nikde s hokejem nepoznal, letos nám přidali ještě dva dny tréninkové dřiny a ubrali volno.

Dokážete z toho žít pak celou sezónu?

Byl by nesmysl si stěžovat, když to funguje. Já jsem ale zvyklý celou dobu na sobě makat v posilovně, kterou vlastním v Budějovicích. Takový ten ruský dril nejvíc prospívá psychice. Náš trenér Znaroks říká, že když si během sezóny vzpomeneme na letní soustředění, tak pochopíme, že na tom nejsme ještě úplně špatně, a vždy ze sebe ještě něco vymáčkneme.

Jak do toho zapadá nezvyklý srpnový termín reprezentační akce?

Tělo přece jen ještě není naladěné na běžný zápasový rytmus a doznívá i únava z náročné fyzické přípravy. Ale sezóna rychle nabere tempo. Dvě repre utkání o víkendu, hned ve středu začínáme v Moskvě ligu reprízou finále proti Čeljabinsku. Hodně se těším zase do Prahy na utkání se Lvem. Už se ozvala spousta známých, abych zase sehnal lístky. Novou destinací je vedle Záhřebu i Vladivostok, takže nám přibude druhý výlet na Dálný východ.

Reklama

Související témata: