Hlavní obsah

Lev zvýšil rozpočet o padesát procent na 28 miliónů eur. A v KHL chce úspěch

Praha

Hokejisté pražského Lva mají před nedělním vstupem do své druhé sezóny v KHL jasně postavený cíl, postup minimálně do druhého kola play off. Vedení proto dost rapidně obměnilo kádr, pořídilo hodně posil z ciziny i českých zdrojů a klub teď hospodaří s rozpočtem o 50 procent vyšším než před rokem, má tedy k dispozici 28 miliónu eur (cca 720 miliónů korun).

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pražský Lev má pro sezónu 2013/14 velké ambice.

Článek

"Účast v play off a postup do druhého kola, tak zní minimální cíl od akcionářů. Pokud by se to nepodařilo, sezóna by byla hodnocena jako neúspěšná. Věřím ale, že nadcházející ročník KHL bude z naší strany lepší než minulý," uvedl sportovní ředitel Lva Rašid Chabibulin a potvrdil, že nakonec bude ve Lvu pokračovat i útočník Jakub Klepiš.

"Počet nových hráčů je velký, je to vlastně padesát procent kádru. Přišla ale řada reprezentantů a mezinárodně ostřílených hokejistů. Věřím, že se všichni prosadí," poznamenal Chabibulin. Lev přes léto angažoval sedmnáct nových hráčů a Češi ztratili v kádru převahu. Zůstalo jich jen čtrnáct, útočník Tomáš Rachůnek se přesunul na měsíční hostování do Sparty.

Trenér je s kádrem spokojený

Kouč Václav Sýkora si široký kádr, v němž figuruje stále 31 jmen, pochvaluje a považuje ho za nutnost. "Nechtěl bych, aby se s ním moc hýbalo. Musíme si držet větší počet hráčů, aby případě zranění nebo ztráty formy bylo kam sáhnout. Takže k dispozici je pět pětek s tím, že máme ještě navíc po jednom obránci a útočníkovi," vysvětlil trenér, pro nějž však nebude jednoduché určit, kdo má hrát.

"Jednotlivé pětky jsou vyrovnané a momentálně se ani nedá říct, která je vlastně pátá. I vzhledem k náročnému cestování budeme muset hráče rotovat a možná budou kluci rádi, když si budou moct odpočinout," pousmál se Sýkora.

Výhodou pro Lva má být i vyrovnaná brankářská dvojice dvou Finů, Vehanena s Engrenem. "Pro jednoho by bylo náročné táhnout celou sezónu," doplnil kouč. Očekávání od druhé sezóny v Kontinentální hokejové lize jsou jednoznačně vyšší, Lev už nemá postavení nováčka, který může jen překvapit. "Jdeme do toho s chutí a radostí, je tam ovšem i respekt. Kluby KHL vesměs posilovaly, kvalita stoupla a prosadit se bude těžké," uvědomovoal si Sýkora.

Reklama

Související témata: