Hlavní obsah

Sezóna KHL pro nás začala solidně, pochvaluje si útočník Lva Řepík

Praha

Hokejisté Lva Praha vybojovali v úvodních čtyřech zápasech Kontinentální ligy, které všechny odehráli na ledě soupeřů, solidních sedm bodů. Útočník Michal Řepík po návratu domů přiznal, že sezona začala vcelku solidně.

Foto: Sport.cz

Útočník Michal Řepík.

Článek

"Nejlepší by bylo, kdybychom si vezli domů všech dvanáct bodů, ale samozřejmě každý soupeř má své kvality. Řekl bych, že to nebyl špatný trip," uvedl Řepík v rozhovoru pro klubový web.

Lev vyhrál v Záhřebu a v Minsku, v Doněcku prohrál v prodloužení a v sobotu těsně podlehl Spartaku Moskva. "Moc nechybělo k tomu, abychom vyhráli všechny čtyři zápasy. V Doněcku jsme vedli 2:0 a zápas jsme ztratili. Proti Spartaku jsme taky předvedli dobrý výkon, musíme se ponaučit z chyb, které jsme udělali," podotkl čtyřiadvacetiletý útočník, který se na prvním 'tripu' dvakrát zapsal mezi střelce.

Teď čtyři duely v domácím prostředí

Nyní Pražany čekají čtyři duely v domácím prostředí, už v úterý nastoupí proti Podolsku. Poté je čeká Nižnij Novgorod, Dynamo Moskva a Kazaň. "Musíme získat co nejvíce bodů," řekl Řepík jasně. S náročným program se prý tým vyrovná. "Je začátek sezóny a všichni bychom měli mít dost sil. Pro všechny soupeře je to stejné, takže se rozhodně nemáme na co vymlouvat," uvedl.

Před rokem Lev při ve své premiérové sezóně v KHL vyhrál sedm z úvodních devíti zápasů a i díky tomu dokázal postoupit do play off. Řepík si tak dobře uvědomuje, že výsledky na začátku ročníku jsou hodně důležité.

"Následující čtyři zápasy určitě lehké nebudou, přijedou kvalitní soupeři. Doma musíme vyhrát co nejvíce zápasů. Před vlastními fanoušky chceme urvat tolik bodů, kolik jen půjde. Start do nového ročníku je vždy důležitý. Minulá sezóna nám ukázala, že každý bod navíc, který získáme na začátku, se nám může na konci soutěže hodit," dodal Řepík.

Reklama

Související témata: