Hlavní obsah

Ufa - Chabarovsk 3:4 PPPetružálek a Gulaš vstřelili v KHL vítězné góly

Moskva
Aktualizováno

Útočník Jakub Petružálek zařídil dvěma góly hokejistům Chabarovsku první vítězství v sezóně KHL. Amur vyhrál 4:3 v prodloužení na ledě Ufy, když rozhodující branku vstřelil osm sekund před koncem nastavené pětiminutovky právě český útočník. Petružálek skóroval ve hře čtyři na tři a využil po 17 sekundách přesilovku, kterou Chabarovsk dostal za chybné střídání Ufy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Jakub Petružálek.

Článek

Petružálek, jenž v úvodních třech utkáních nebodoval, ukončil půst již v páté minutě zápasu. Chabarovsk po třech porážkách, z nichž dvě utrpěl v nájezdech, zabránil dalšímu nezdaru díky brance Vladimira Loginova na 3:3 v 59. minutě.

Vítězný gól zaznamenal také další český útočník Milan Gulaš. Při svém prvním startu v sezóně se podepsal pod výhru Magnitogorsku nad Novokuzněckem 3:1.

Čtvrtý gól v pátém utkání dal Roman Červenka z Petrohradu, který porazil nováčka soutěže Záhřeb 3:0. Český kanonýr zvýšil v 39. minutě na 2:0. Červenka je druhý v kanadském bodování KHL s bilancí 4+3 o bod za Nigelem Dawesem z Astany.

K výhrám svých týmů přispěli i gólman Jakub Štěpánek z Čerepovce, útočník Nižněkamsku Petr Koukal (dvě asistence) a obránce Jan Kolář z Doněcku (jedna asistence).

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Novokuzněck 3:1 (za domácí Gulaš 1+0)
Ufa - Chabarovsk 3:4 v prodl. (za hosty Petružálek 2+0)
Čerepovec - Dinamo Minsk 4:2
Nižněkamsk - Vladivostok 6:5 po sam. nájezdech (za domácí Koukal 0+2)
Petrohrad - Záhřeb 3:0 (Červenka 1+0)
Jaroslavl - Doněck 3:4 v prodl. (za hosty Kolář II 0+1)

Reklama

Související témata: